Image
HartsTocht naar De Grote Parade houdt halt in Gent
Foto's: Vrede vzw
HartsTocht naar De Grote Parade houdt halt in Gent
Actieverslag
2 minuten

Woensdag startten een tiental mensen met een HartsTocht naar Brussel om er deel te nemen aan De Grote Parade van Hart Boven Hard. Op deze manier protesteren ze tegen de inleveringen binnen de sociale en culturele sector en vragen ze een omslag van het huidige besparingsbeleid. Na de start in Oostende en een bezoek aan Brugge, kwamen de fietsers donderdag aan in Gent.

Gentse organisatiebezoeken

Op donderdag bezochten de fietsers meisjeswerking van vzw Jong en woonden ze een concert bij van Roland, Ewing & Guelord bij in De Centrale.
Op vrijdag kregen de fietsers een woordje uitleg van Geert Van Goethem (Amsab-ISG) over de besparingen binnen de archiefsector, deden ze een kleine flyeractie en bezochten ze Victoria Deluxe.

Paradeer zondag samen met Vrede!

Zondag trekken we met duizenden burgers en organisaties aan de bel: als we een menselijke toekomst willen voor iedereen, dan moet deze samenleving dringend anders. Burgerplatform HART BOVEN HARD en TOUT AUTRE CHOSE roept daarom op om massaal mee te lopen in De Grote Parade, een betoging die iedereen verenigt die zich verzet tegen het huidige regeringsbeleid.

De tien hartenwensen van Hart Boven Hard vormen de streefprincipes voor een andere samenleving en zullen tijdens De Grote Parade zichtbaar zijn. Vrede vzw onderschrijft specifiek de negende hartenwens "Wees Wereldwijs". Daarom roepen we iedereen op om zondag om 13u te verzamelen aan blok 9 in Brussel.

Tot zondag! Want er is wel een alternatief.


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.