Image
Samen met Vrede vzw in De Grote Parade
Beeld: Hart boven hard
Samen met Vrede vzw in De Grote Parade
Artikel
2 minuten

Op zondag 29 maart neemt Vrede vzw deel aan De Grote Parade van Hart Boven Hard in Brussel. Vrede vzw onderschrijft expliciet hartenwens 9 "Wees wereldwijs". Loop mee met Vrede vzw!

We verzamelen om 11u30 aan het Sint-Pietersstation van Gent. Van daaruit nemen we samen de trein naar Brussel.

De Grote Parade

Tijdens De Grote Parade trekken we met duizenden burgers en organisaties aan de bel: als we een menselijke toekomst willen voor iedereen, dan moet deze samenleving dringend anders.

De Grote Parade van HART BOVEN HARD en TOUT AUTRE CHOSE wil iedereen verenigen die zich verzet tegen het huidige regeringsbeleid. Samen strijden we voor een gezonde en solidaire samenleving met gelijke kansen en zuurstof voor alle mensen.

We verzamelen om 13u00 bij station Brussel-Noord. Meer info vindt u hier.

Wees wereldwijs

De tien hartenwensen van Hart Boven Hard vormen de streefprincipes voor een andere samenleving. De Grote Parade wordt rond deze tien principes vormgegeven. Vrede vzw onderschrijft specifiek de negende hartenwens "Wees Wereldwijs":

"België is geen eiland. Wat elders gebeurt, gaat ons mee aan. We geloven daarom in meer internationale solidariteit, meer investeringen in de welvaart en het welzijn van het zuiden. Niet door 6 miljard op te offeren aan de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Niet door de ontwikkelingssamenwerking af te bouwen, of mee te spelen in het agressieve handelsbeleid van de EU. En al zeker niet door vluchtelingen te laten verdrinken aan de Europese grenzen. Wij kiezen voor een gastvrij België. Voor een eigen vredespolitiek om gewapende conflicten en uitzichtloze interventies te voorkomen. Voor een ontwikkelingssamenwerking die geleidelijk evolueert naar een wereldwijde sociale zekerheid, nationaal georganiseerd, maar met internationale ondersteuning. In plaats van het grote geld te zien wegvloeien naar belastingparadijzen, willen we een internationaal beleid dat die fortuinen echt doet bijdragen aan ontwikkeling en aan een leefbare samenleving. In een wereld die een dorp geworden is, vegen we niet enkel voor eigen deur. Er is wel een alternatief!"

We roepen dan ook iedereen op om tijdens De Grote Parade samen met ons achter deze hartenwens te lopen.

wereldwijs

 

 

 

 

 

 

 

De Hartstocht naar Brussel houdt halt in Gent

Op donderdag 26 maart komen de fietsers van de Hartstocht naar Brussel aan in Gent. We ontvangen de fietsers, organiseren een avondactiviteit en plannen de volgende voormiddag organisatiebezoeken om hoogte te nemen van de besparingen in de sociaal-culturele sector. Meer info over de hartstocht vindt u hier.

Wil je donderdagavond deelnemen aan de avondactiviteit met de fietsers of vrijdag vanuit Gent meefietsen naar Brussel? Neem contact op met Lieve.

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.