Activiteit

datum 
vr 13 sep 2019
Uur 
22u00
plaats 
Beursplein
Brussel 1000
BE
wie 
Museum van het Kapitalisme
EXPO || Het museum van het Kapitalisme in de Beurs van Brussel

EXPO || Het museum van het Kapitalisme in de Beurs van Brussel

Wat is het Museum van het Kapitalisme?

Het is een reizend museum dat als doel heeft het begrip “kapitalisme” beter te begrijpen. Hoewel de term “kapitalisme” vaak wordt gebruikt, blijft het begrip weinig uitgelegd. Meer dan ooit zijn veel mensen zich vandaag de dag niet meer bewust van de mechanismen van een systeem waaraan ze dagelijks deelnemen. Het leek daarom noodzakelijk om het te populariseren en op de volgende pagina’s vindt u alle details over een bezoek van het museum.

Naast de bezoeken van het museum worden er ook veel activiteiten georganiseerd, in verband
met een reflectie over het kapitalisme:

Het Museum van het Kapitalisme is een tentoonstelling van ongeveer 200 m2 die een didactisch pad volgt van de “oorsprong” van het kapitalisme tot zijn alternatieven, via de hoop die het met zich heeft meegebracht en de grenzen die het heeft bereikt. De tentoonstelling bestaat uit verklarende panelen, audio- en videofragmenten, illustraties, speelse elementen, alledaagse voorwerpen, etc…. Dit alles door middel van een professionele scenografie en visualisatie. Maar ook rondleidingen…

- Het “Museum das Kapitalismus” van Berlijn, het alter ego van het Belgisch Museum, zal ook aanwezig zijn in de beurs, dankzij de speciale steun van het Internationaal Jeugdbureau (BIJ).

- In de zaal va de Alternatieven worden concrete voorstellen voor alternatieven getoond in de vorm van animaties, workshops of minitentoonstellingen, voorgesteld door o.a. Oxfam Magasin du Monde, Financité, NewB, Rencontre des Continents, SOS Faim, CADTM, CNAPD, enz.

- Zeven debatavonden (voeding, feminisme, neokolonialisme, klimaat, sociale rechtvaardigheid, democratie, financiën) staan geprogrammeerd in samenwerking met de CNCD 11.11.11 en een groot aantal andere partners, evenals drie culturele avonden.

- Thematische rondleidingen en specifieke workshops zullen helpen om verder in te gaan op de vragen die het museum oproept.

Praktische informatie

  • Datum: Van 15 augustus tot 13 september 2019
  • Plaats: De Beurs van Brussel, Beurs van Brussel, Beursgebouw, hoofdingang
  • Uur: Elke dag van 14u tot 19u, behalve op dinsdag.
  • Prijs: De toegang is aan vrije bijdrage.
  • Meer info: www.museeducapitalisme.org
  • Rondleidingen: Rondleidingen zonder reservering op zaterdag en zondag om 16.00 uur (FR). Op aanvraag: rondleidingen voor groepen en scholen. Contact: visites@museeducapitalisme.org. Prijs van de rondleiding: gratis, met een minimum van 2€ per persoon.
© 2020 vrede vzw - website by