Persbericht
Ludo De Brabander
Printvriendelijke versie
Tags 
EU/België moeten reageren op Turkse agressie tegen Afrin

EU/België moeten reageren op Turkse agressie tegen Afrin

Het Turkse leger en groepen van gewapende salafisten zijn tot op een paar kilometer genaderd van de stad Afrin die gebombardeerd wordt. Een bloedbad dreigt. De EU/België moeten reageren tegen de Turkse agressie en maatregelen nemen om de bevolking te beschermen.

De Turkse president Erdogan zegt al weken dat hij ten strijde trekt tegen terroristen. De Koerdische bevolking vreest dat ze het doelwit zullen worden van een etnische zuivering.

De VS, de Europese Unie en de Belgische regering hullen zich in stilzwijgen. Ze maken zich zo medeplichtig aan de dood van vele onschuldige burgers. Nadat progressieve Koerdische milities de Islamitische Staat hebben verdreven worden ze nu geofferd aan het Turkse oorlogsapparaat. Het binnenvallen van een ander land is een zware inbreuk op het Handvest van de Verenigde Naties. De Turkse aanval op een enclave van wie geweld noch dreiging uitging moet veroordeeld en gestopt worden. De NAVO moet haar bondgenoot tot de orde roepen.

Vanavond zijn manifestanten in Brussel de straat opgetrokken uit protest tegen de Turkse agressie en het internationale stilzwijgen. Ze vragen dat onze regeringen reageren en er alles aan doen om de bevolking van Afrin te beschermen. De politie heeft op dit ogenblik de manifestanten ingesloten in de Arenbergstraat en eist dat ze hun identiteitspapieren afgeven.

Vrede vzw vraagt dat er begrip wordt getoond voor de manifestanten die wanhopig zijn over het internationale schuldverzuim over wat in Afrin gebeurt en dat ze ongedeerd mogen vertrekken zonder te worden gearresteerd.

steun ons

© 2020 vrede vzw - website by