Image
Gaza, een jaar later
Foto's: Palestina Solidariteit
Gaza, een jaar later
Actieverslag
1 minuut

Een jaar geleden op 8 juli 2014 startte het Israëlisch leger in Gaza de operatie 'protective edge'. Het bilan was zwaar. Er stierven 2132 Palestijnen (70% burgerslachtoffers) en 71 Israëli's (waarvan 9% burgerslachtoffers). Ook de materiële schade was enorm. Hele wijken werden verwoest, 75 ziekenhuizen en 270 scholen liepen zware schade op. 18.000 woningen werden vernield. Meer dan 100.000 mensen werden dakloos. De Verenigde Naties schatte dat het 20 jaar zou duren om alles herop te bouwen. Met die heropbouw is eigenlijk nog niet begonnen.

Een brede groep van 24 middenveldorganisaties wil de eerste 'verjaardag' van protective edge niet ongemerkt laten voorbij gaan. De organisaties onderschreven een oproep aan de Belgische regering en de EU om de daad bij het woord te voegen, krachtdadiger op te treden en Israël aan te manen om de blokkade van Gaza op te heffen.

Om de verjaardag extra in de verf te zetten werd een 'herinnering' in reuzenformaat geprojecteerd op enkele Brusselse gebouwen. U vindt de link naar een deel van geprojecteerde beelden hier.  

Locaties:

1. VRT toren
2. gevel tegenover het Centraal Station (hoofdingang)
3. justitiepaleis
4. Flagey
5. Kruising Graanmarkt / Dansaertstraat
6. Luxemburgplein


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.