Image
Nee aan F-16's in Irak
Foto: Vrede vzw
Nee aan F-16's in Irak
2 minuten

Op 26 september 2014 kwamen we om 13 uur samen aan het ministerie van Defensie om ons ongenoegen over de Belgische deelname aan de oorlog in het Midden-Oosten te uiten. Dit is niet de eerste oorlog, er zijn al eerdere oorlogen geweest, namelijk in Afghanistan, Irak en Libië. Als we iets van deze oorlogen geleerd hebben dan is het dat ze veel menselijk leed veroorzaken en ons handen vol geld kosten. 

Tijdens de betoging was de boodschap duidelijk: NEE aan het ministerie van defensie, wij willen geen Belgische deelname! Als wij nu niet duidelijk maken “nee, we doen het niet”, waarom zou België zich dan niet opnieuw en opnieuw door de VS laten overhalen om mee te doen aan militaire interventies? Waar eindigt dit?

 IS is gedeeltelijk een product van de voortdurende Westerse inmenging. Zo was er de herhaaldelijke Westerse steun, bewapening en training van extremistische krachten om zo tot een ander regime te komen, maar ook om het verzet van het volk te breken na een verandering van regime. Er is ook een nauw bondgenootschap met behoudende regimes zoals Qatar en Saoedi-Arabië en dan zijn er ook nog de voorgaande wrede oorlogen in Libië, Irak en Afghanistan.

Op deze betoging waren verscheidene organisaties aanwezig namelijk: Intal, PVDA/PTB, COMAC en natuurlijk Vrede vzw. Wij van de Vredesbeweging willen niet dat het Westen gaat ingrijpen in het Midden-Oosten en wij zijn dus bijgevolg tegen een Belgische deelname aan de zoveelste oorlog.

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.