Image
PETITIE - Voor een militair embargo tegen Rwanda en Oeganda
Foto: Al Jazeera English
PETITIE - Voor een militair embargo tegen Rwanda en Oeganda
Persbericht
2 minuten

De DR Congo is opnieuw in een oorlog gedompeld met alle gruwelijke gevolgen voor de bevolking : 750.000 ontheemden, een verdeeld land dat de kans om zich her op te bouwen ontnomen wordt.

Een rapport van de Verenigde Naties duidt ondubbelzinnig Rwanda en Oeganda aan als aanstokers van een « rebellie M23 » die terreur zaait in Noord Kivu.

Om die reden eisen ondergetekenden van onze regering een krachtig initiatief om een militair embargo tegen de oorlogsstokers Rwanda en Oeganda op te leggen.

Dit houdt in :

 - de onmiddellijke stopzetting van elke vorm van militaire samenwerking met de legers en de regeringen van Rwanda en Oeganda, hierbij inbegrepen de deelname van deze legers aan de vredesmissies van de Verenigde Naties (zoals nu in Somalië en Darfoer)

- een verbod op alle wapenleveringen aan Rwanda en Oeganda

ONDERTEKEN DE PETITIE HIER

PETITION - Pour un embargo militaire contre le Rwanda et l’Ouganda

De nouveau la RD Congo est plongé dans une guerre, avec toutes les conséquences humanitaires pour la population : 750.000 déplacés, le pays divisé et entravé dans son redressement.

Un rapport de l'ONU désigne sans ambiguïté le Rwanda et l'Ouganda comme commanditaires d'une « rébellion M23 », qui sème la terreur au Nord Kivu.

Pour cette raison les soussigné(e)s exigent de notre gouvernement une démarche ferme pour imposer un embargo militaire contre les fauteurs de guerre, le Rwanda et l'Ouganda.

Ceci implique :

  - l'arrêt immédiat de toute forme de coopération militaire avec les armées et gouvernements rwandais et ougandais, en ce compris la participation de ces armées dans des mission de paix de l'ONU (comme c'est le cas au Darfour et en Somalie)

  - l'interdiction de toute livraison d'armements au Rwanda et à l'Ouganda

SIGNEZ LA PETITION ICI

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.