Image
Vrede steunt nieuwe coöperatieve bank
Beeld: New B
Vrede steunt nieuwe coöperatieve bank
2 minuten

Zondag 24 maart werd de campagne New B voorgesteld aan het publiek in Brussel, een historisch moment zo hopen wij.

Vrede vzw neemt deel aan de campagne IkBankMee. De financiële crisis die wij momenteel doorstaan heeft de problemen aangetoond van een casinokapitalisme dat losstaat van de reële economie. Wij willen terug naar de basis van wat een bank moet doen: met het spaargeld van haar klanten activiteiten financieren die positief zijn voor de mens.

 

Een andere bank is mogelijk

Meer dan 50 organisaties, waaronder de onze, hebben besloten om te reageren. We hebben ons verenigd in de coöperatie New B en willen een bank oprichten die overeenstemt met onze waarden. Een coöperatieve bank die participatief, transparant, sober en eenvoudig is en die investeert in de reële, lokale en duurzame economie. Een bank van en voor de organisaties en hun leden.

Zo'n bank is mogelijk als jij meedoet

Word coöperant van New B: zo laat ook jij zien dat je een nieuwe wind wil laten waaien. Deze bank kan er komen als jij meedoet. Als je het niet doet, heb je geen risico gelopen... maar je misloopt ook de kans dat deze bank op een dag werkelijkheid wordt. Het is nu-of-nooit.

Als wij 10.000 leden kunnen samenbrengen voor eind juni, kunnen we de volgende stappen zetten voor de oprichting van de bank. Want ja, wij willen effectief stap voor stap te werk gaan. Eerst moeten we zeker zijn van voldoende steun. We willen voorzichtig en transparant zijn.

Meer info? Zin om coöperant te worden? Alle info op http://www.newb.coop/

Daar vind je ook alle data voor de New B Tour. Op deze infosessies in het hele land is je mening welkom en kun je meebouwen aan de nieuwe bank.

Onze bank bouwen we samen!

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.