Image
Wereldrecord grootste vredesvlag tegen de bewapening
Foto's: Lieve Van Dijck
Wereldrecord grootste vredesvlag tegen de bewapening
Artikel
2 minuten

Op vrijdag 21 september 2012, de internationale dag van de vrede, ontvouwde Vrede vzw samen met het Vredeshuis en 180 scholieren de grootste vredesvlag ter wereld. Met dit initiatief wil Vrede vzw reageren op de nog altijd voortschrijdende bewapening en militarisering.

Het record werd gevestigd op de Gentse Korenmarkt in aanwezigheid van Burgemeester Termont en verschillende schepenen met dank aan de scholieren van het Laurentinstituut, het Sint-Lievenscollege, het Instituut van Gent, de Toverboom en de Oogappel. Het vorige record dateert van 2009 in het Italiaanse Lecce.

Het wereldrecord is en reactie op de hoge militaire uitgaven. In 2011 1,74 biljoen dollar uit aan legers en wapens. Een astronomische bedrag dat in in schril contrast staat met de wereldwijde uitgaven voor ontwikkelingssamenwerking die daar nog geen tiende van bedragen. Onze planeet wordt bedreigd door talrijke economische, sociale, gezondheids- en milieucrisissen. Het is daarom noodzakelijk dat er werk wordt gemaakt van een heroriëntering van deze middelen om aan de echte menselijke behoeften te voldoen. Ontwapening is nodig om ruimte te maken voor ontwikkeling.(Foto's: Lieve van Dijck - laatste foto komt van de website van de stad Gent)

Lees het opiniestuk van Vrede vzw n.a.v. de Internationale Dag van de Vrede .

_MG_1822_copy_MG_1814_copy_MG_1841_copy_MG_1887_copy_MG_1930_copy

_MG_1958_copy_MG_1960_copy_MG_1966dsc_0084

Lees hier een geschiedenis van de Vredesvlag


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.