Image
Aarschot ontmoet Palestina
Aarschot ontmoet Palestina
Evenement

Met de Palestinadag in CC het Gasthuis wil vzw Bij Ons Thuis Aarschot laten kennismaken met een schrijnende geschiedenis en tegelijk een prachtige cultuur. Ze stonden eerder al 2 jaar in het programmaboekje van ons CC, maar de tweede en vervolgens de vierde coronagolf staken stokken in de wielen. 

Het is niemand minder dan Charles Ducal, dichter des vaderlands, die om 13u30 de namiddag opent met Palestijnse gedichten uit zijn eigen oeuvre en gedichten van de Palestijnse meesterdichter Mahmoud Darwish. Daarna volgt een geanimeerd debat over de Palestijnse kwestie met o.a. vertegenwoordigers van de Palestijnse missie in België en aansluitend een streepje dans en muziek. 

Wat mag je verwachten van deze dag?

Vanaf 15.00 uur stel je je eigen cultuurmenu samen. Je kan o.a. kiezen voor een documentaire over het dagelijkse leven in Palestina door de bril van een groep Belgische jongeren, een les geschiedenis door historica Anne Hendrickx, een kookworkshop met verschillende Palestijnse koks, theeontmoetingen met diverse Palestijnse vluchtelingen, een initiatie over de Arabische taal, een workshop waarin je de Palestijnse dans Dabke kan aanleren, Arabische kalligrafie, een speaker’s corner over Palestijnse levens, een fotoreportage over Palestijnse gewaden, en zoveel meer. Gans de namiddag komen ook de kinderen spelenderwijze in aanraking met Palestina. Vanaf 18u00 kan je aanschuiven voor een heerlijk Palestijns avondmaal.

Gedetailleerd programma 👇

Een programma met alle (praktische) informatie rond de activiteiten en sprekers bekijk je hier.

'Aarschot ontmoet Palestina' wordt aangeboden door vzw Bij Ons Thuis in samenwerking met het CC van Aarschot en met de steun van de Palestijnse missie in Brussel en van verschillende organisaties in België en Palestina.

Organisatie
vzw Bij Ons Thuis
Datum
-
Adres

CC het Gasthuis
Gasthuisstraat 22
3200 Aarschot
België