Image
banner ntgent
Benefiet voor Gaza: Voorbij de waanzin voorbij

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties riep 29 november al in 1977 uit tot de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse volk. Rond die datum organiseert het Gentse culturele middenveld daarom allerlei activiteiten en acties. Stadstheater NTGent sluit zich daarbij aan met een benefiet in de Schouwburg op het Gentse Sint-Baafsplein op zaterdag 2 december.

Op het programma staat muziek en spoken word van artiesten Eefje De Visser, Sylvie Kreusch, Serdi, Charlotte Vandermeersch, Yamen Martini en zijn band Ashtabiez, Flip Kowlier en Binti, Hanin Wishah, Johan Heldenberg, Lara Chedraoui, Lien Wildemeersch, Bani Adam, Arne De Tremmerie, Hind Eljadid, Jesse Vandamme,... De band van Senne Guns (bekend oa van Koken Met Classics en het tv-programma Amaizegwauw) begeleidt de muzikanten. Hamza Abu Ayyash brengt een digitaal Calligraffiti-project live vanuit Jordanië en er wordt poëzie voorgelezen van Fatena Al-Ghorra.

Na het benefiet kan je in de NTGent Foyer (eerste verdieping) en het NTGent café (gelijkvloers) terecht voor een hapje en een drankje. Het Amber Haddad Quintet speelt Arabische jazz.

Tickets: 'pay what you can' vanaf 20 euro.

Alle opbrengsten uit de ticketverkoop van de benefiet gaan integraal naar het Noodfonds voor Gaza van Oxfam België. Hetzelfde geldt voor de opbrengsten uit onze horeca die avond.

Organisatie
NTGent, Oxfam België
Datum
-
Adres

NTGent
Sint-Baafsplein 17
9000 Gent
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.