Webinar
Een eeuw onderdrukking van het Palestijnse volk
Webinar

Al sinds het Britse mandaat strijden Palestijnen tegen de koloniale onderdrukking. De Britten verdwenen, maar legden mee de fundering van de staat Israël, de ‘naqba’ voor Palestijnen. 73 jaar later gaat die naqba nog altijd door. Sinds 1967 is Israël een bezettingsmacht die de Palestijnse gebieden koloniseert, de Gazastrook al 14 jaar aan een blokkade onderwerpt en de Palestijnen onderdrukt en discrimineert.

Ludo De Brabander zal geschiedenis en achtergrond van dit bezettingsconflict schetsen en stilstaan bij obstakels en opportuniteiten voor het verwezenlijken van de Palestijnse rechten. Ludo is woordvoerder van Vrede vzw. Hij schrijft geregeld bijdragen voor diverse gedrukte en elektronische publicaties rond vredeskwesties, bewapening en het Midden-Oosten, een regio waar hij geregeld rondreist. Hij schreef ook een aantal boeken over deze onderwerpen.

Schrijf je hier in.

Organisatie
Marxistische Universiteit, Masereelfonds en Vrede vzw
Datum
-
Adres

België

Campagne

BDS

De Boycot, Desinvestering & Sancties-beweging (BDS) wil een einde brengen aan de internationale steun voor de Israëlische onderdrukking van de Palestijnen. Vrede vzw ondersteunt de BDS-beweging in België.