regularisatie
Fietsmanifestatie voor regularisatie in Gent 17/07/2021
Gentse Sit-in: Solidariteit met de hongerstakers - regularisatie nu!
Actie
Sinds 23 mei zijn 475 mensen zonder papieren in hongerstaking in de Brusselse Begijnhofkerk. Ze beslisten tot hun hongerstaking over te gaan na maandenlang acties gevoerd te hebben voor regularisatie en het recht om in humane omstandigheden te mogen leven en werken.
 
Helaas weigeren bevoegd staatssecretaris Mahdi (CD&V) en de regering nog steeds elke toegeving. De kans wordt steeds groter dat hongerstakers zullen overlijden.
 
Op 21 juli, de Belgische nationale feestdag, valt er alvast voor de mensen zonder papieren niets te vieren. Daarom voeren we opnieuw actie. We verzamelen om 19u, bij de Stadshal (Poeljemarkt) in Gent.
 
Wij zijn onvoorwaardelijk solidair met de mensen zonder papieren in hongerstaking en hun eisen: een regularisatie van de mensen zonder papieren, op basis van duidelijke criteria en een onafhankelijke commissie die de aanvragen beoordeelt. Toegang tot werk en gezondheidszorg.
 
We vragen om de coronamaatregelen te respecteren; mondmaskers te dragen tijdens de actie en de nodige fysieke afstand te bewaren.
 
Alle organisaties die deze oproep mee willen ondersteunen, kunnen dat doen per mail naar standupovl@gmail.com.
Organisatie
Gentse middenveldorganisaties
Datum
-
Adres

Poeljemarkt
9000 Gent
België