Image
DvdV
Hang de vredesvlag uit op Internationale Dag van de Vrede
Actie

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. Hang naar aanleiding van deze dag de vredesvlag uit.

“Stop de kernwapendreiging!”

Gezien de huidige context willen we net zoals vorig jaar graag bijzondere aandacht vestigen op de groeiende nucleaire dreiging, en het antwoord hierop: het VN-verbodsverdrag op kernwapens. Doet u (opnieuw) mee? 

Naast het feit dat er vandaag nog steeds zo’n 13.000 kernwapens zijn in de wereld, toont de openlijke dreiging met het inzetten ervan in de context van het conflict tussen Oekraïne en Rusland dat het gevaar dat uitgaat van deze massavernietigingswapens voor mens en planeet heel reëel is. België kan en moet hier het goede voorbeeld geven door het VN-verbodsverdrag te ondertekenen en te promoten.

Ook in België liggen er sinds de jaren 1960 nog steeds kernbommen van de Verenigde Staten. Deze worden binnenkort ‘gemoderniseerd’ met nieuwe technologie, wat inhoudt dat de bommen die België huisvest gemakkelijker inzetbaar zullen zijn. Alle informatie hierover kan u terugvinden op de campagnewebsite www.dagvandevrede.be.

Laat ons ook in België van de afschaffing van deze massavernietigingswapens een politieke prioriteit maken. Een mondiale kernontwapening is mogelijk als meer landen het VN-Verdrag voor een Verbod op Kernwapens - dat sinds januari 2021 van kracht is - ondertekenen.

Wat kan jij doen?

Door de vredesvlag uit te hangen, roep jij op tot een kernwapenvrij België in een kernwapenvrije wereld 🏳‍🌈

  • Hang in de week van 21 september de vredesvlag aan gevels, ramen, deuren, balkons, op je werk, op school,...
  • Post een foto van jouw wapperende vredesvlag op Facebook, Twitter en Instagram met de hashtag #vredesvlag, of stuur je foto door naar eva@vrede.be
  • Meer info via de website van 'Dag van de Vrede'

Bestel een vredesvlag via onze webwinkel. De vredesvlaggen zijn ook te koop in de Oxfam wereldwinkels.

Al meer dan 100 gemeenten nemen deel aan de oproep!

Zij zullen allemaal de vredesvlag uithangen volgende week, omdat ze ook een kernwapenvrij België willen.

  • 🔍 Neemt jouw gemeente al deel? Check het onderaan deze pagina.
  • Zoniet? Schrijf dan nu een brief naar je burgemeester!
Datum
Adres

België

Talen
Frans
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands. Meer info.
Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Campagne

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag voor de Vrede. Vrede vzw roept al enkele jaren op om die dag zichtbaar te maken door de vredesvlag uit te hangen.