Image
Actie aan Brussel-Centraal

Vrede vzw

Hoe kunnen we de oorlog in Europa stoppen?
Lezing

De gastspreker is Ludo De Brabander (Vrede vzw). De Russische inval in Oekraïne is in strijd met alle internationale overeenkomsten en het Handvest van de Verenigde Naties. De Navo-drang naar het Oosten negeert de belofte om niet uit te breiden. Sinds 24 februari zien we alle dagen beelden van kapot geschoten steden, vluchtelingen, kinderen die hun ouders verliezen, jonge mensen die hun toekomst verliezen. Vredevol samenleven is een voorwaarde voor een betere wereld.

Hoe kunnen we vermijden dat de oorlog in Oekraïne uitloopt in een derde wereldoorlog? In een oorlog waarin atoomwapens worden ingezet? Bereiken de sancties tegen Rusland hun doel? Zijn meer wapenleveringen een oplossing? Is diplomatie nog mogelijk? Wat is er nodig om tot een wapenstilstand en onderhandelingen te komen in Oekraïne?

Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw en auteur van o.m. Oorlog zonder grenzen (2016) en Weg van oorlog. Over militarisme en antimilitarisme (2019).

Georganiseerd door : Mensen werken aan de Vrede Aalst, 11-comité Aalst, Viva Salud Aalst, Aalsterse Mondiale Samenwerking, Het Wereldhuis, Het Vredeshuis, Hart boven Hard Aalst, intal Denderstreek.

Organisatie
Vredeshuis Aalst
Datum
-
Adres

Wereldhuis
Nieuwbeekstraat 35 9300 Aalst
9300 Aalst
België

Talen
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Meer info.
Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk.