Image
Meer wapens
Meer wapens, meer vrede?
Lezing

Op internationaal vlak is oorlog schering en inslag. Denk maar aan de conflicten in Jemen, Syrië, Mali, Congo… Toch schudt de oorlog in Oekraïne ons wakker, met zware gevolgen voor de energiebevoorrading en de vluchtelingenproblematiek. In een vingerknip zijn de defensiebudgetten van de VS en Europa gigantisch gestegen. Bewapenen, dat lijkt de boodschap. Daartegenover lijkt het oorverdovend stil aan de kant van de vredesbeweging.

Wat zijn de redenen hiervoor? Waarom moet diplomatie het bij internationale conflicten opnemen tegen wapens? Wat kan engagement voor de vrede vandaag nog betekenen? En wat kan jij doen?

Ludo de Brabander (Vrede vzw) gaat erover in gesprek met Peter Peene (Wakker voor Vrede). MO* journaliste Elien Spillebeen modereert het gesprek. Tussendoor zorgt Johannes Wannyn voor een muzikale vredesboodschap.

Wie organiseert het gesprek?

‘Meer wapens, meer vrede?’ is een burgerinitiatief in de schoot van Unie der Zorgelozen, Avansa Mid-Zuidwest, OXFAM Wereldwinkel en ABVV en ACV West-Vlaanderen en met ondersteuning van de Kortrijkse Mondiale Raad, vdk bank Kortrijk, eetcafé De Promenade en café Vaudeville.

In samenwerking met ABVV, ACV West-Vlaanderen, Mondiale Raad Kortrijk, Oxfam Wereldwinkel Kortrijk, Unie der Zorgelozen

Begeleiders: Dries Lesage, Elien Spillebeen, Ludo De Brabander, Peter Peene

Praktische details
  • Prijs: € 5,- (normaal tarief | € 2,5 (sociaal tarief) | € 1,- (UiTPAS kansentarief)
  • Inschrijven kan hier!
Organisatie
Unie der Zorgelozen, Avansa Mid-Zuidwest, OXFAM Wereldwinkel en ABVV en ACV West-Vlaanderen
Datum
-
Adres

Unie der Zorgelozen
Pluimstraat 7
8500 Kortrijk
België

Talen
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Meer info.
Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk.