Mondiaal Café
Mondiaal café in Tielt: "Van liefdadig naar rechtvaardig"
Lezing

Er zijn veel globale uitdagingen die ons wereldwijd verbinden, zoals de klimaatcrisis of een pandemie. De gevolgen ervan raken sommigen echter meer dan anderen. Dit onrecht vraagt een antwoord in de vorm van internationale solidariteit. Maar wat betekent internationale solidariteit in deze turbulente tijden? En hoe organiseren we dat best in de toekomst?  
Als antwoord op deze en vele andere vragen, schreef 11.11.11-directeur Els Hertogen het boek “Van Liefdadig naar rechtvaardig. 11 Stemmen over de toekomst van internationale solidariteit”. Ze verzamelde 11 vooraanstaande buitenlandse auteurs die hun licht hierop werpen in prikkelende essays.  Ze brengen visies over herverdeling en eco-feminisme tot dekolonisatie en rechtvaardige transitie. 

Mo*-journalist John Vandaele legt Els Hertogen een aantal kritische vragen voor waarbij ze de vele facetten van internationale solidariteit proberen te doorgronden. 

Ten slotte zullen ook betrokken en geëngageerde burgers uit de regio de verwevenheid tussen lokale en internationale solidariteit illustreren en bevragen.

Meer info en inschrijven: https://11.be/evenementen/mondiaal-cafe-tielt-van-liefdadig-naar-rechtvaardig

Organisatie
11.11.11 en partners
Datum
-
Adres

Uitgeverij Lannoo in Tielt
hoek Plantijnstraat- Kasteelstraat
8700 Tielt
België