we are belgium too
Nationale betoging: WE ARE BELGIUM TOO
Actie

De Coördinatie van de Mensen zonder Papieren, Sans Papiers Tv en haar vele medestanders organiseren op zondag 3 oktober 2021 om 14 u. aan het Noordstation in Brussel een nationale betoging ‘We Are Belgium Too’.

Wij nodigen alle burgers, vrouwen en mannen, kinderen, jongeren en senioren, democraten, de gastvrije gemeenten, de verenigingen, de vakbonden, de sociale en culturele organisaties en militanten van politieke partijen uit om tijdens deze manifestatie hun stem uit te brengen voor de oprichting van een onafhankelijke regularisatiecommissie die beslist op basis van duidelijke en permanente criteria.

Gezien de enorme crisissituatie van de mensen zonder papieren in ons land moet de Belgische regering zijn migratie- en asielbeleid herzien. Er is nood aan een beleid waar mensen zonder papieren de kans krijgen om zich te integreren en op een volwaardige manier te participeren aan onze maatschappij.

Daarom zijn volgende aanbevelingen noodzakelijk:
 
  • De regularisatie van mensen zonder papieren in België op basis van duidelijke en permanente criteria zoals duurzame banden, werk, onverwijderbaarheid en het risico van de schending van een grondrecht in geval van terugkeer.
  • Daarbij is het oprichten van een onafhankelijke regularisatiecommissie noodzakelijk.
  • Het sluiten van de gesloten centra, die niets hebben opgeleverd voor het welzijn van de Belgen.
  • Respecteer de mensenrechten, met name de rechten van kinderen zonder papieren, op voet van gelijkheid met alle kinderen. Dit start met daadwerkelijke en gelijke toegang tot onderwijs, recht op gezinsleven en op waardig leven.

Meer info: https://www.facebook.com/events/1249235882181685?ref=newsfeed

Organisatie
Coördinatie van de Mensen zonder Papieren van België
Datum
-
Adres

Noordstation
Vooruitgangstraat 76
1030 Schaarbeek
België