Image
banner ugent
Students & staff call for ceasefire

Betoging & slotmoment aan de Vrijdagmarkt

Gentse studenten en personeel zijn solidair met Palestina! Wij kunnen niet langer toelaten dat onze instellingen geen maatregelen nemen om deze etnische zuivering een halt toe te roepen. Daarom eisen wij van onze hogeronderwijsinstellingen:

👉🏼 EISEN
1. Verbreek alle academische banden die de Israëlische bezetting in Palestina in stand houden. Ontwerp een ethisch charter dat dit soort samenwerkingen in de toekomst tegenhoudt.
2. Spreek u als rector of hogeronderwijsinstelling duidelijk uit tegen de bezetting en roep op voor een onmiddellijk staakt-het-vuren in Gaza en de rest van Palestina. De VUB riep als enige Belgische universiteit op tot een staakt-het-vuren, de rest moet volgen.
3. Steun de internationale oproep om Netanyahu voor het Strafhof te brengen. Wie oorlogsmisdaden pleegt, moet vervolgd worden.

👉🏼 ACTIE
Wij komen op straat op woensdag 29 november, op de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk, om onze eisen kracht bij te zetten.
19u00 Afspraak aan de trappen van de Blandijn
19u30 Vertrek betoging
20u30 Aankomst Vrijdagmarkt met speeches, eten en drinken t.v.v. Palestina

Neem je vrienden, klasgenoten en collega's mee en verspreid het woord!

Tot dan! 

Organisatie
Comac Gent, Intal Globalize Solidarity & Solidarity Network UGent
Datum
-
Adres

Blandijn
Blandijnberg 5
9000 Gent
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.