Hiroshima
Tentoonstelling: No more Hibakusha
Evenement

Kernwapens lijken in België ver weg voor wie na de Koude Oorlog geboren is. Toch wordt er nu nog steeds gigantisch geïnvesteerd in massavernietigingswapens. Dat dit geld niet naar armoedebestrijding, jeugd, onderwijs, gezondheid of klimaat gaat, is een keuze. Het betekent een zware hypotheek op toekomstige generaties.

Japan is een land met een ingrijpende nucleaire geschiedenis (Hiroshima, Nagasaki, Fukushima). Daar ondervinden jongeren hoe de gevolgen letterlijk generaties lang doorwerken. Niet alleen gezondheid maar ook discriminatie van zij die de atoombommen overleefden (de Hibakusha) is een grote zorg.

De Leuvense Vredesbeweging en Pax Christi Vlaanderen nodigden jonge Japanse kunstenaars en Japanse studenten uit om rond dit thema kunstwerken te maken voor de tentoonstelling. Deze is opgebouwd rond de thematiek van een kernwapenvrije toekomst. Hoe beleven jonge Japanners hun geschiedenis? Hoe kijken ze vandaag naar kernwapens? Ontdek in de tentoonstelling hun gedroomde toekomst zonder kernwapens.

Praktisch

  • In de Sint-Michiels Vredeskerk, Naamsestraat 57a, Leuven

  • De hele maand augustus, tijdens de openingsuren van de kerk:  di. tot zo. van 13u30 tot 16u30

  • Vrije donatie

Meer info op https://www.vredeleuven.org/kopie-van-ontwapeningsverdrag

Organisatie
Leuvense Vredesbeweging & Pax Christi
Datum
-
Adres

Sint-Michiels Vredeskerk
Naamsestraat 57a
3000 Leuven
België