Image
don't buy into occupation
Vredescafé #10 || Don't buy into the occupation of Palestine
Lezing
Welkom op woensdagavond 8 december in De Expeditie voor ons 10de vredescafé over de illegale Israëlische nederzettingen op bezet Palestijns gebied en over de bedrijven en financiële instellingen die ze in stand houden.
 
Nieuw onderzoek wijst namelijk uit dat tussen 2018 en 2021, 672 Europese financiële instellingen (zoals banken en pensioenfondsen) relaties onderhielden met 50 bedrijven die betrokken zijn bij de Israëlische nederzettingenindustrie.
 
Deze bedrijven en financiële instellingen profiteren van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, terwijl ze een duidelijke verantwoordelijkheid hebben om zich ervan te verzekeren dat hun activiteiten niet bijdragen aan schendingen van de mensenrechten en het internationaal humanitair recht.
 
Het is hoog tijd dat daar verandering in komt!
 
Die verandering begint bij discussie en debat. Tijdens ons vredescafé lichten een aantal experts en politici het onderwerp toe terwijl een hapje en een drankje geconsumeerd kan worden. Daarna volgt er interactie met het publiek.
 
Het programma volgt binnenkort.
 
Omwille van de huidige coronamaatregelen vragen we om een mondmasker te dragen, de afstandsregels te respecteren en het Covid Safe Ticket te tonen aan de ingang.
 
Organisatie
Vrede vzw, 11.11.11.
Datum
-
Adres

De Expeditie
Dok Noord 4F
9000 Gent
België

Talen
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Meer info.
Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Campagne

BDS

De Boycot, Desinvestering & Sancties-beweging (BDS) wil een einde brengen aan de internationale steun voor de Israëlische onderdrukking van de Palestijnen. Vrede vzw ondersteunt de BDS-beweging in België.