Image
Wat Nu

GRIS-De Pinte

Wat nu?!-avond
Lezing

De Wat Nu!?-avond van de GRIS pikt jaarlijks in op een actueel thema. Dit jaar gaan ze dieper in op oorlog en Vrede.

De misdadige Russische inval in Oekraïne op 24 februari 2022 kent al maanden een gruwelijk verloop. Volgens Ludo De Brabander had deze oorlog kunnen voorkomen worden als de NAVO anders was omgegaan met de geopolitieke spanningen in Oost-Europa na het uiteenvallen van de Sovjet Unie (1990-1991). En zeker sinds de machtsovername na de Maidanopstand van 2013-2014, die het begin inluidde van de burgeroorlog in de Donbass (Zuid-Oost-Oekraïne) en de daaropvolgende groeiende betrokkenheid van Rusland enerzijds en de NAVO anderzijds.

Wat zijn de achtergronden van dit conflict? Wat zijn de gevaren van een escalatie? Wat zou er moeten gebeuren om een einde te maken aan het geweld? 

We praten erover met Ludo De Brabander. Hij is woordvoerder van Vrede vzw en schrijft geregeld voor Knack, Uitpers, De Wereld Morgen en MO*. Hij schreef verschillende boeken over bewapening, oorlog, vrede en veiligheid. Zijn recente publicaties zijn: "Voordat de bom valt" (samen met Pieter Teirlinck, EPO, 2022) en "Oorlogskoorts" (samen met Christophe Callewaert, EPO, verschijnt in september 2022).

Praktische info
Organisatie
GRIS-De Pinte
Datum
-
Adres

Bibliotheek De Pinte
Baron de Gieylaan 27
9840 De Pinte
België

Talen
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Meer info.
Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk.