Image
Zaatar

Zaatar - Teatro di Nascosto

Zaatar - waargebeurde verhalen uit Palestina
Theater

VOORSTELLING ZAATAR

Met de voorstelling Zaatar brengt Teatro di Nascosto (Verborgen Theater) waargebeurde verhalen over het leven in de Westelijke Jordaanoever en Gaza, Palestina. De Palestijnse en Europese acteurs laten je even in het leven stappen van mensen die in een compleet andere situatie verkeren dan wij, en maken verhalen voelbaar die achter het nieuws schuilgaan, niet gehoord worden, of overschaduwd worden door andere oorlogen.

In december trad de theatergroep Teatro di Nascosto op in Brussel. In januari keerde regisseur Annet Henneman voor twee maanden terug naar Palestina. Wat ze meemaakte tijdens haar verblijf verwerkte ze in de voorstelling. Wat voor impact hadden de bombardementen op het dagelijkse leven van de mensen in Gaza? Wat gebeurde er rond de moord van Al-Jazeera journalist Shireen Abu Akleh? Hoe was het om het verzet van het dorp Beita van dichtbij mee te maken, waar de inwoners in strijd zijn met kolonisten en het Israëlische leger? Wat gebeurde er in Jeruzalem tijdens de lockdownperiode? En hoe hou je vertrouwen als je je geliefde al jaren niet hebt gezien door gesloten grenzen? 

Gesproken in Engels

Datum: 24 juni (Goudblommeke in Papier) 26 juni (Lagrange Points) 
Tijden: 20.00
Inschrijven? Via jelletalsma21@hotmail.com
Bijdrage? €12,50
Vragen? Mail of bel +31623292883 


WORKSHOP THEATER REPORTAGE

Wil je leren hoe je theater inzet om de verhalen te vertellen van mensen in oorlogsgebieden?
Wil je een diepere connectie creëren met mensen uit oorlogsgebieden?
Voel je machteloosheid als je leest over oorlogen, en ben je op zoek om je op een andere manier te engageren dan alleen door nieuwsmedia? 
Doe dan mee aan de workshop Theater Reportage. 

Voorafgaand aan de voorstelling in het Goudblommeke van papier organiseert Annet Henneman een ervaringsgerichte workshop Theater Reportage, waarin je door te doen leert hoe de methode werkt. De methode is de afgelopen twintig jaar ontwikkeld door Annet Henneman en brengt journalistiek, theater en antropologie samen. Het richt zich op het beter voelen en begrijpen hoe het is om te leven in onderdrukking, oorlog en bezetting. 

De workshop gaat in op de theorie en de praktijk van de methode, en de deelnemers werken met Annet en de acteurs van Teatro di Nascosto toe naar een korte actie die 's avonds getoond wordt in de voorstelling Zaatar. Ervaring met acteren is geen vereiste. 

Gesproken in Engels (indien nodig wordt er vertaald naar Frans, Nederlands of Arabisch) 

Datum: 24 juni (Goudblommeke in Papier) 26 juni (Lagrange Points) 
Tijden: 11.00 tot 17.00 
Inschrijven? Via jelletalsma21@hotmail.com
Bijdrage? €40* (toegang tot voorstelling inbegrepen) 
      *Heb je moeite om dit bedrag op te brengen? Neem contact met ons op.
Vragen? Mail of bel +31623292883 
 

OVER TEATRO DI NASCOSTO

Teatro di Nascosto is bekend om haar diepgaand werk in conflictgebieden in het Midden-Oosten. De organisatie staat onder leiding van artistiek leider Annet Henneman en bestaat uit een internationaal ensemble van acteurs die werken en wonen in Palestina, Iran, Irak, Egypte, Syrië, Koerdistan, Oekraïne, Duitsland, Denemarken, Italië, Engeland, België en Nederland.
De methode theaterreportage is de afgelopen 20 jaar ontwikkeld door Annet Henneman en brengt journalistiek, theater en antropologie samen. De methode is gericht op het overbruggen van 'de kloof' tussen degenen die leven in onderdrukking, oorlog en bezetting en degenen die in het westen leven.
 

Organisatie
Teatro di Nascosto
Datum
-
Adres

Goudblommeke/Lagrange Points Brussels
1000 Brussel
België

Talen
Engels