Activiteit

datum 
za 10 okt 2020
Uur 
10u00
plaats 
Dok Noord 4F, bus 203
Gent 9000
BE
wie 
Vrede vzw, NoNukes.be
VORMINGSDAG || Gewapend met kennis

VORMINGSDAG || Gewapend met kennis

100 seconden voor twaalf. Nog nooit stond de 'Doomsday Clock', een symbool dat de waarschijnlijkheid van een door de mens veroorzaakte wereldwijde ramp uitbeeldt, zo dicht bij middernacht. Meer en meer wordt gevreesd voor het gebruik van nucleaire wapens. We herdenken in 2020 75 jaar Hiroshima - Nagasaki, hoog tijd om kernwapens te verbieden! Ook in België.

Niets doen is geen optie meer. Daarom organiseren we in samenwerking met NoNukes.be op zaterdag 10 oktober een vormingsdag waarbij we zullen stilstaan bij de vernietigingskracht van een atoomwapen, de impact van kernwapens op ons milieu en de huidige internationale kernwapentoestand. We blijven niet bij de pakken zitten maar steken de koppen bij elkaar en zetten onze verontwaardiging om in actie.

100 seconden = 100 kansen om van koers te veranderen!

Sprekers

Tom Sauer is professor internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen. Voordien was hij 2 jaar verbonden aan Harvard University. Hij specialiseert zich in internationale veiligheidsvraagstukken en volgt het kernwapendebat op de voet.

Eloi Glorieux is een voormalig Belgisch politicus en werkte als Nuclear & Disarmament campaigner en energiedeskundige voor Greenpeace.

Programma

10u - 12u: Kernwapens in België - Tom Sauer
13u - 15u: Kernwapens en hun ecologische impact - Eloi Glorieux
15u30 - 18u30: Workshop "Van verontwaardiging naar actie" - Labo vzw
20u - 22u: Documentaire ''The beginning of the end of nuclear weapons"


Iets voor jou? Schrijf je hier in voor onze vorming en werk samen met ons aan een kernwapenvrije wereld! (Plaatsen zijn beperkt)

© 2020 vrede vzw - website by