Activiteit

datum 
wo 11 nov 2020
Uur 
10u30
plaats 
De Centrale
Gent 9000
BE
wie 
Furia
VROUWENDAG || Zorgen voor Morgen?!

VROUWENDAG || Zorgen voor Morgen?!

De 49ste Nationale Vrouwendag, voor al wie uitkijkt naar uitwisseling, inspiratie en ontmoeting rond gelijkheid v/x/m en meerstemmig feminisme.

Zorgen voor Morgen?!

Het belang van zorgarbeid (‘reproductieve arbeid’) stond vorig jaar al hoog op de agenda van de jaarlijkse Vrouwendag. Dit jaar maakt de coronacrisis extra zichtbaar hoe cruciaal en waardevol dat werk is. Meer aandacht daarvoor mag geen zorg van morgen zijn. We moeten NU werk maken van de zorg van morgen. NU beginnen zorgen voor morgen.

Deze Vrouwendag gaat over het belang van een zorgzame en gelijke samenleving, een samenleving die zorg voor mensen, voor het leefmilieu en voor toekomstige generaties centraal stelt.

Een greep uit het programma

11u Lezing Ingrid Robeyns

De centrale spreekster Ingrid Robeyns, (Universiteit Utrecht) gaat dieper in op het belang van reproductieve arbeid, de impact van covid-19 en hoe zorgarbeid een prominentere plaats kan krijgen in onze economie en samenleving.
Professor Robeyns doctoreerde bij de beroemde ongelijkheidseconoom Amartya Sen rond genderongelijkheid. Ze werkt reeds geruime tijd rond de vraag waartoe onze economie dient, wat het doel ervan moet zijn, en vooral het belang van duurzaamheid en rechtvaardigheid hierin.

13u30-18u Workshops

Na het plenair moment met inspiratie voor verandering en actie kan je in de namiddag deelnemen aan werkwinkels, lezingen en andere activiteiten over:
- de leefwereld van alleenstaande moeders
- de wereldwijde zorgketting: wie zorgt voor wie, en onder welke omstandigheden?
- feminisme en antiracisme
- jongeren en seksualiteitsbeleving
- sekswerk
- ecofeminisme

Artistiek wordt het genieten van Manou Gallo die om 20u het avondprogramma verzorgt (tickets via UitBureau). Ook Girls go BOOM & Girls go CLICK zijn van de partij.

Praktisch en coronaproof

Door de corona-maatregelen moeten we het aantal aanwezigen in De Centrale beperken. Daarom richten we elders in Gent enkele ontmoetingsplekken op voor wie in kleine groep een stuk van het online programma wil volgen op groot scherm.

In de loop van oktober vind je op www.furiavzw.be alle informatie over het programma, de opties om deel te nemen en hoe je je inschrijft.

Jouw vrije bijdrage is belangrijk om deze speciale Vrouwendag mee mogelijk te maken. Je kan overschrijven op BE85 0011 3642 3506 (of aan de ingang betalen). Elke gift is welkom. Richtbedrag: 5 Euro, kleine inkomens 3 Euro, steunbijdrage vanaf 10 euro.

 
© 2020 vrede vzw - website by