Activiteit

datum 
do 15 apr 2021
Uur 
19u00
wie 
Koerdisch Instituut vzw
WEBINAR || De rol van de vrouw in Rojava, uniek en revolutionair

WEBINAR || De rol van de vrouw in Rojava, uniek en revolutionair

"De vrijheid van vrouwen bepaalt de mate van vrijheid van een samenleving" - Citaat uit het boek 'The Sociology of Freedom' van A. Ocalan

Volgens het 'Sociaal Contract' van de Democratische Confederatie van Noord-Syrië (Rojava) vormt de vrijheid van vrouwen één van de drie pijlers. Vrouwen spelen een essentiële rol in alle sectoren van de samenleving. Zij bekleden belangrijke functies in de politiek, de economie, bij justitie en zelfs in defensie.

Wanneer het dus gaat over gendergelijkheid en vrouwenrechten kan men absoluut stellen dat het Rojava-model uniek en revolutionair is in vergelijking met alle aanpalende regimes in het Midden-Oosten. Dat is bovendien ook één van de redenen waarom het model voor deze regimes zó ongewenst is.

Tijdens deze tweede sessie omtrent het Rojava-samenlevingsmodel bespreken we de cruciale rol van de vrouw in het maatschappelijk systeem. Hiervoor zijn twee absolute experten als sprekers uitgenodigd:

  • Nilufer Koç, woordvoerder Internationale Betrekkingen van het Nationaal Congres van Koerdistan
  • Zozan Alloush, woordvoerster van de Syrische Democratische Raad in Europa

Inschrijven kan via www.kurdishinstitute.be/contacteer-ons. Na het invullen van uw naam en mailadres schrijft u in het veld 'Bericht': "Rojava 15-04". U ontvangt na inschrijving de zoomlink via dewelke u de webinar kan bereiken.

© 2021 vrede vzw - website by