Activiteit

datum 
do 19 nov 2020 tot za 21 nov 2020
Uur 
19u00
wie 
Rode Kruis Vlaanderen
WEBINAR || Introductie internationaal humanitair recht

WEBINAR || Introductie internationaal humanitair recht

Altijd al willen weten welke regels er gelden oorlog? Welke verschillende soorten gewapende conflicten er zijn? Welke beperkingen er zijn op het gebruik van wapens in gewapende conflicten? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Ook tijdens deze buitengewone periode organiseren we onze jaarlijkse introductieopleiding waarop de basisthema’s van het internationaal humanitair recht worden toegelicht. Om tegemoet te komen aan de COVID-19 maatregelen, zal deze vorming uitzonderlijk worden opgesplitst in twee sessies en geheel digitaal verlopen. Uiteraard is er ruimte voorzien voor interactie en oefeningen.

Op donderdagavond 19 november worden de bronnen, het toepassingsgebied en de actoren van het IHR belicht. Op zaterdagnamiddag 21 november gaan we in op de regels met betrekking tot middelen en methoden van oorlogsvoering en de naleving van het IHR en de uitdagingen hieraan verbonden. De lezingen zullen worden gegeven door experten met een verschillende achtergrond binnen het vakgebied IHR.

De erkenning voor deze opleiding werd aangevraagd bij het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (voor magistraten) en bij de Orde van Vlaamse Balies (voor advocaten).

Meer info vind je hier.

Schrijf je hier in.

© 2020 vrede vzw - website by