Activiteit

datum 
za 19 sep 2020
Uur 
13u00
wie 
Viva Salud
WEBINAR || Only Fighters Win

WEBINAR || Only Fighters Win

De coronacrisis raakt iedereen. Toch is de impact niet voor iedereen gelijk. Om de pandemie in te dijken nemen regeringen wereldwijd ingrijpende maatregelen. In sommige landen komen mensenrechten en sociale bewegingen die opkomen voor die rechten daardoor onder druk.

Nochtans zijn sociale bewegingen meer dan ooit nodig nu het recht op gezondheid van zoveel mensen in gevaar is. Want de coronacrisis is niet alleen een gezondheidscrisis maar ook een sociale crisis. Sociale bewegingen spelen een belangrijke rol om erop toe te zien dat de aanpak van de gevolgen van de crisis sociaal rechtvaardig gebeurt.

Daarom lanceert Viva Salud op 18 september onze campagne ‘Only Fighters Win: allemaal helden van de zorg!’, waarmee ze sociale bewegingen wereldwijd steunen. De helden van de zorgsector staan niet alleen. Ze krijgen de steun van sociale bewegingen in verschillende sectoren. Het zijn allemaal helden van de zorg!

Om de campagne af te trappen organiseren ze op zaterdag 19 september een webinar in samenwerking met verschillende partners. Sprekers zijn Billy Mwangaza (Etoile Du Sud, Congo), Firas Jaber (Al Marsad, Palestina), Dr. Joshua San Pedro (Community Health Development, Filipijnen) en Isabelle Vanbrabant (Cubanismo, België). GVHV zal het gesprek modereren.

De webinar zal plaatsvinden in het Engels en Frans. Er is vertaling voorzien naar het Nederlands, Engels en Frans.

Inschrijven kan via volgende link: https://forms.gle/XfiCDqVcvJn8teaW7.

© 2020 vrede vzw - website by