Steunbijeenkomst voor de Franse boot 'Le Dignité-Karama'

Steunbijeenkomst voor de Franse boot 'Le Dignité-Karama'
Beeld: Mohammed Hassona
Steunbijeenkomst voor de Franse boot 'Le Dignité-Karama'
2 minuten

Steunbijeenkomst voor de Franse boot 'Le Dignité-Karama' die dinsdagmorgen 19 juli 2011 door het Israëlische leger werd aangevallen.

De ploeg van de Australische-Belgische-Canadese-Deense boot voor Gaza, de 'Tahrir', heeft het contact verloren met de Franse boot die eveneens deel uitmaakte van de 'Freedom Flotilla II'. Dit gebeurde toen de 'Dignité' zich dinsdagmorgen om 10.10 u. in de internationale wateren ten noorden van Al Arish, Egypte, bevond.

We zijn zeer bezorgd over de veiligheid van iedereen aan boord gezien de boot werd geënterd door het Israëlische leger. De 'Dignité' was vanuit de Griekse wateren in de internationale wateren gevaren. Het Israëlische leger heeft recent nog herhaald dat ze elke boot die koers naar Gaza zet zal onderscheppen.

"We doen een oproep aan iedereen over de hele wereld die ons steunt om te reageren tegen de aanval en de Israëlische interventie tegen de 'Dignité'", zegt David Heap, lid van de stuurgroep van de 'Tahrir' die door de Griekse kustwacht verhinderd werd om naar Gaza te varen."Wij veroordelen de acties van Israël dat de boten blokkeert in de internationale wateren om zo de illegale blokkade van Gaza in stand te houden." 

Het platform 'Belgium to Gaza' roept alle sympathisanten in België, en in heel de wereld, op om te protesteren voor de Israëlische ambassades en consulaten en om de verkozen politici er toe aan te zetten deze Israëlische actie te veroordelen en de vrijgave van de boot en zijn passagiers te eisen. "Israël moet de passagiers en de boot meteen vrijgeven. De Europarlementsleden moeten het Internationaal Recht en de individuele rechten verdedigen" bevestigt Dylan Penner, lid van het bestuur van de 'Joodse onafhankelijke stem', die aan boord was van de 'Tahrir' in Griekenland. "De Freedom Flotilla zal doorgaan tot de illegale blokkade van Gaza beëindigd is."

Afspraak woensdag 20 juli om 18 u. op de trappen van de Beurs in Brussel ter ondersteuning van onze strijdmakkers. Verschillende Belgen die deel uit maakte van de Tahrir zullen aanwezig zijn.


Laten we menselijk blijven, wees solidair!

Belgium to Gaza

 

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.


Source URL: https://vrede.be/nieuws/steunbijeenkomst-voor-de-franse-boot-le-dignite-karama