Boekvoorstelling 'Oorlog zonder grenzen'

Image
Boekvoorstelling 'Oorlog zonder grenzen'
Foto's: Vrede vzw
Boekvoorstelling 'Oorlog zonder grenzen'
Actieverslag
2 minuten

Gisteren stelde Ludo De Brabander (Vrede vzw) zijn nieuw boek #Oorlogzondergrenzen voor. Christophe Callewaert ging met hem in gesprek.

22 maart 2016. De terreur slaat toe in Brussel. Zoals ze de voorbije maanden ook toesloeg in Bagdad, Ankara, Beiroet, Damascus, Tunis, Sharm el-Sheik en Parijs. Terrorisme kent geen grenzen meer: daar is stilaan wel iedereen het over eens. Maar wie dag in, dag uit de waan van de dag volgt, hoort en ziet veel, maar mist de ruime context.

In dit boek toont Ludo De Brabander (Vrede vzw) hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt. Hij schetst een verhaal over de koloniale opdeling van het Midden-Oosten en Noord-Afrika, internationale energiehonger, steun aan autoritaire regimes, wapenleveringen en militaire interventies. Die cocktail zorgt voor chaos en geweld in Afghanistan, Irak, Libië en Jemen en dus voor miljoenen vluchtelingen naar de buurlanden en Europa. Maar ook voor een voedingsbodem waarin internationale netwerken van de extremistische jihad goed gedijen. Zo oogsten we onze eigen onveiligheid.

De inleiding van het boek vind je hier.

Bestel 'Oorlog zonder grenzen'

Het boek kost 22,5 euro (gratis verzending in België). Stort het bedrag op rekeningnummer BE26 5230 8032 1129 met vermelding 'Oorlog zonder grenzen' en je adres.


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.


Source URL: https://vrede.be/nieuws/boekvoorstelling-oorlog-zonder-grenzen