Protestmars tegen NAVO-top in Washington

Image
dsc00424.
Protestmars tegen NAVO-top in Washington
Actieverslag
1 minuut

De vredesbeweging hield haar eerste protestdag tegen de komende NAVO-top in Washington. Weinig reden tot feesten! Een kleine delegatie van Vrede vzw en het Franstalige vredesplatform CNAPD neemt deel aan de verschillende protestacties.

Op 4 april viert de NAVO in Washington haar 70ste verjaardag. Sinds het einde van de Koude oorlog heeft deze nucleaire alliantie zich ontpopt tot een mondiale actor met militaire interventies tot ver buiten haar grondgebied. De uitbreiding richting Oost-Europa en de uitbouw van een rakettenschild leidden tot spanningen met Rusland. De afspraak om de defensiebudgetten drastisch te doen stijgen bezorgen de militaire industrie megawinsten. Nu wil de VS ook zijn volledig nucleair arsenaal vernieuwen (waarde 1.700 miljard dollar) met 'inzetbare' kernwapens! Geen redenen om te feesten!

Op 30 maart was er een betoging rond het Witte Huis. Het ging om een eerste van reeks acties die een hele week zullen duren. Tijdens de protestmars was er in het bijzonder veel aandacht voor de Amerikaanse oorlogsdreiging tegen Venezuela. We posteerden ons alvast met onze duidelijke boodschap voor het Witte Huis.


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema

Campagne

De NAVO vormt een voortdurende motor voor militarisering. De wereld heeft echter nood aan niet-militaire oplossingen en een versterking van competente internationale platforms voor conflictoplossing, gemeenschappelijke veiligheid en duurzame ontwikkeling.

Basisinfo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.


Source URL: https://vrede.be/nieuws/protestmars-tegen-navo-top-washington