Fotoverslag: 2 jaar verbod op kernwapens

Image
TPNW is 2
Fotoverslag: 2 jaar verbod op kernwapens
Actieverslag
1 minuut

Omdat het VN-verbodsverdrag op kernwapens twee jaar geleden in werking trad, vierde de Belgische Coalitie tegen Kernwapens vandaag feest voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel.

Rond de middag van 23 januari 2023 kwam de Belgische Coalitie tegen Kernwapens samen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken met een feestelijke opstelling: een taart met de duidelijke boodschap ‘Sign Now!’, en ballonnen. Zo vierden we de tweede verjaardag van het VN-verdrag inzake het Verbod op Kernwapens (TPNW). De boodschap op de taart was bedoeld voor onze regering: die ondertekende het Verbodsverdrag namelijk nog steeds niet.

Isabelle Vanbrabant, coördinator van Intal, en Gregory Mauzé, co-voorzitter van CNAPD, namen beurtelings het woord. “Het mag ook eens goed nieuws zijn”, verklaarden ze. Het VN-kernwapenverbod bestaat twee jaar en al 68 landen ondertekenden het. Helaas hoort België daar niet bij. De speeches eindigden dan ook met dezelfde dringende oproep aan ons land die de vredesbeweging al twee jaar herhaalt: teken zo snel mogelijk het Verbodsverdrag en maak werk van nucleaire ontwapening!

Bekijk hieronder de foto’s van de actie.
 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Campagne

Nog steeds worden mens en planeet bedreigd door kernwapens. Ook in het Belgische Kleine Brogel liggen VS kernwapens die binnenkort vernieuwd worden. Hoog tijd om duidelijk te maken dat deze massavernietigingswapens hier (en elders) niet gewenst zijn.

Basisinfo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.


Source URL: https://vrede.be/nieuws/fotoverslag-2-jaar-verbod-op-kernwapens