Kalender

Evenement
-

De Bengaalse fotograaf Turjoy Chowdhury portretteert mensen op de vlucht in pure, kleurrijke en van drama ontheven beelden.

Evenement
-

Heel graag nodigen we jullie uit voor de feestelijke en inspirerende Belmundo kick-offavond op donderdag 23 september '21. 

Lezing
-

Ludo De Brabander, opiniemaker en woordvoerder van Vrede vzw, toont met tal van voorbeelden de link aan tussen klimaatveranderingen en conflict.

Actie

De spanningen in de wereld nemen toe. Grote landen bereiden zich serieus voor op nucleaire herbewapening. De VS willen hun kernwapens in Nederland vervangen. Met de F-35 moet er volgend jaar een nieuwe bom in vliegbasis Volkel komen, als vervanging voor de F-16. Datzelfde gaat ook in België, Duitsland, Italië en Turkije gebeuren.

Actie

The UK will be shining a spotlight on the nuclear chain by encouraging action at nuclear sites across the country on September 26th. This is an opportunity to highlight the government’s twisted priorities –increasing its number of nuclear warheads during a pandemic while refusing to pay nurses properly.

Actie
-

Laat je stem horen en neem deel aan onze fietstocht en/of picknick in Kleine Brogel. Prik alvast 26 september in je agenda!

Evenement

De Refugee Walk, de jaarlijkse solidariteitsactie met mensen op de vlucht van Vluchtelingenwerk Vlaanderen gaat dit jaar door op 3 oktober in Leuven.

Actie
-

Gezien de enorme crisissituatie van de mensen zonder papieren in ons land moet de Belgische regering zijn migratie- en asielbeleid herzien. Er is nood aan een beleid waar mensen zonder papieren de kans krijgen om zich te integreren en op een volwaardige manier te participeren aan onze maatschappij.

Lezing
-

Auteur Blaise Ndala werd geboren in Congo en studeerde rechten in België, tot hij zich in 2007 in Canada vestigde. Hij kreeg er de Ottawa Book award voor J'irai danser sur la tombe de Senghor (2014) en boekte later ook successen met Sans capote ni kalachnikov (2017).

Actie

De klimaatcrisis is een feit en ze wordt steeds voelbaarder. Daarom gaan we de straat op en vragen we onze politici naar ambitieuze daden.

Beurs
-

COP26 must not pass by without world leaders getting to grips with the massive climate damage done by war and preparations for war.

Evenement
-

Drie dagen strijken we neer in De Vooruit en omstreken voor panelgesprekken, interviews, docu en filmvoorstellingen, lezingen, tentoonstellingen, workshops, … De rode draad: (on)gelijkheid in al zijn facetten.