Kalender

Evenement
-

De Bengaalse fotograaf Turjoy Chowdhury portretteert mensen op de vlucht in pure, kleurrijke en van drama ontheven beelden.

Evenement
-

From Above is een fotoproject van Paule Saviano in samenwerking met Hibakusha, de overlevenden van de kernbommen. Samen met hen roepen we op om kernwapens voor eens en altijd te verbieden zodat de gruwel van Hiroshima en Nagasaki nooit meer kan plaatsvinden.

Evenement
-

Japan is een land met een ingrijpende nucleaire geschiedenis (Hiroshima, Nagasaki, Fukushima). Daar ondervinden jongeren hoe de gevolgen letterlijk generaties lang doorwerken.

Evenement
-

Nucleaire dreiging is geen verhaal uit een andere wereld en een andere tijd. Deze stadswandeling leidt je naar plekken in Leuven met verrassende verhalen over nucleaire wapens verteld door bekende Leuvense stemmen. De impact op je eigen leven is slechts een stap verder.

Evenement
-

De Vredeskansel in de Sint-Michielskerk is ondertussen een traditie. Dit jaar klimt de Nederlandse Els de Groen op het spreekgestoelte. Met haar expertise op vlak van radioactieve straling en de effecten op de mens wordt haar lezing een stevige aftrap voor het herdenkingsprogramma.

Actie
-

Op 4 augustus herdenken we in stilte de vele slachtoffers van de atoombommen die boven Hiroshima en Nagasaki werden gedropt in 1945.

Evenement
-

Het drama van Hiroshima en Nagasaki joeg een kwartmiljoen mensen de dood in. De herdenking in Gent wil een duidelijke boodschap meegeven aan de huidige regering: wij willen geen kernwapens in België!

Evenement
-

Teams van vier stappen 100 km in minder dan 30 uur tijd.

Evenement
-

Meer dan ooit hebben we nood aan solidariteit, aan vriendschap, aan feest... Kortom: aan alles wat ManiFiesta is.

Evenement
-

Heel graag nodigen we jullie uit voor de feestelijke en inspirerende Belmundo kick-offavond op donderdag 23 september '21. 

Actie
-

Laat je stem horen en neem deel aan onze fietstocht en/of picknick in Kleine Brogel. Prik alvast 26 september in je agenda!

Evenement

De Refugee Walk, de jaarlijkse solidariteitsactie met mensen op de vlucht van Vluchtelingenwerk Vlaanderen gaat dit jaar door op 3 oktober in Leuven.

Actie

De klimaatcrisis is een feit en ze wordt steeds voelbaarder. Daarom gaan we de straat op en vragen we onze politici naar ambitieuze daden.

Evenement
-

Drie dagen strijken we neer in De Vooruit en omstreken voor panelgesprekken, interviews, docu en filmvoorstellingen, lezingen, tentoonstellingen, workshops, … De rode draad: (on)gelijkheid in al zijn facetten.