Vrede in actie

Image
Vrede in actie

Om tot verandering te komen is er actie nodig. Vrede vzw gaat al jaren de barricades op om zich te verzetten tegen oorlog, militarisering, onderdrukking en onrechtvaardigheid, via campagnes, manifestaties, evenementen, informatieve activiteiten, ludieke acties, enz.

Alleen als mondige, geïnformeerde burgers opkomen voor vrede en rechtvaardigheid, kan onze samenleving zich ontwikkelen tot een gezonde democratie. 

Wil jij ook je stem laten horen? Kom naar onze activiteiten.

Actieverslagen

Actieverslag

Meer dan 10.000 mensen kwamen vandaag op straat tegen de plannen van Van Quickenborne om het recht op protest te fnuiken...

Actieverslag

Van 4 juli tot 9 juli werd in het Duitse Düren een actiekamp tegen kernwapens georganiseerd. Vrede vzw was ook aanwezig.

Actieverslag

Toespraak van Jean Pierre Goossens van het 8 mei Komitee te Gent.

Actieverslag

Herbekijk de lessen van de Vredesacademie over de bevrijdingsstrijd van de Koerden, de Palestijnen en de Sahrawi!

Actieverslag

Op zondag 19 maart ging in Gent 'Sta op tegen racisme!' door, een protestmars gevolgd door een evenement in het...

Actieverslag

Op 9 en 10 maart 2023 organiseerde de 'International Campaign to Abolish Nuclear Weapons' (ICAN) en ICAN Norwegen het...

Actieverslag

Op de voorbije Trefdag van Vrede VZW gaf de Britse vredesactiviste Kate Hudson deze speech. 

Kalender

solidariteitsmars

Overzicht activiteiten voor vrede en Palestijnse rechten.

Gewetensbezwaren

Webinar over en met oorlogsweigeraars.

banner aalst

Benefiet in Aalst voor Palestina met film, eten en lezing door Ludo De Brabander van Vrede vzw.

banner Oekraïne

Vredeswake om het ware gezicht te tonen van de oorlog in Oekraïne: doden en gewonden, vermisten en verminkten.

banner kask

Filmvertoning, georganiseerd door KASKcinema, uit solidariteit met Palestina.

Campagnes

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.

Nog steeds worden mens en planeet bedreigd door kernwapens. Ook in het Belgische Kleine Brogel liggen VS kernwapens die binnenkort vernieuwd worden. Hoog tijd om duidelijk te maken dat deze massavernietigingswapens hier (en elders) niet gewenst zijn.

De Boycot, Desinvestering & Sancties-beweging (BDS) wil een einde brengen aan de internationale steun voor de Israëlische onderdrukking van de Palestijnen. Vrede vzw ondersteunt de BDS-beweging in België. 

De NAVO vormt een voortdurende motor voor militarisering. De wereld heeft echter nood aan niet-militaire oplossingen en een versterking van competente internationale platforms voor conflictoplossing, gemeenschappelijke veiligheid en duurzame ontwikkeling.

De regering heeft beslist om 34 nieuwe gevechtsvliegtuigen aan te schaffen. Een peperdure aankoop die gemakkelijk 5 miljard euro kan kosten. De vredesbeweging voert campagne tegen de absurde geldverkwisting aan deze moorddadige toestellen.

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag voor de Vrede. Vrede vzw roept al enkele jaren op om die dag zichtbaar te maken door de vredesvlag uit te hangen.