Bikes Not Bombs
Bikes Not Bombs
Actie

2021, het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Toch investeren de kernwapenstaten nog steeds biljoenen dollars aan de vernieuwing en uitbreiding van hun kernwapenarsenalen. Daarom vinden er in september acties plaats aan verschillende militaire basissen in Europa. Op 26 september, door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag voor de Afschaffing van Kernwapens, wordt er ook in België actiegevoerd aan de basis in Kleine Brogel. Met een ludiek en vredevol protest, willen we samen één duidelijke boodschap brengen: Geen kernwapens in België!

De kernbommen, die in 1963 in België geplaatst werden, worden tussen 2022 en 2024 vernieuwd. Dit betekent dat de huidige kernbommen in Kleine Brogel teruggestuurd worden naar de Verenigde Staten. Het is dus hoog tijd voor een transparant en democratisch debat! De Belg, inclusief de Belgische regering, moet zich de vraag stellen of we wel nieuwe kernwapens op ons grondgebied willen. Willen we blijven deel uitmaken van een machtsspel dat gespeeld wordt door enkele landen en een bedreiging vormt voor mens en planeet? Of willen we deel uitmaken van de groep landen die streven naar een kernwapenvrije wereld en het goede voorbeeld geven door het Verbodsverdrag op Kernwapens te ondertekenen?

Laat je stem horen en neem deel aan onze fietstocht en/of picknick in Kleine Brogel. Prik alvast 26 september in je agenda!

Wil je op de hoogte blijven van de actie? Laat gerust je gegevens achter op Bikes Not Bombs – #nonukes.be

Organisatie
Belgische Coalitie tegen Kernwapens & Vrede vzw
Datum
-
Adres

Kleine-Brogel 3990
België