Image
banner
Boekvoorstelling: “Ze hebben mijn zoon vermoord”

De Roma en uitgeverij EPO organiseren op maandag 26 februari 2024 de boekvoorstelling van Ousmane Dia over zijn zoon Sanda Dia. Ze hebben mijn zoon vermoord werd opgetekend door Thomas Blommaert en wordt uitgegeven bij EPO. Tickets voor deze avond kosten 5 euro en zijn vanaf nu te koop via www.deroma.be.

Op 26 mei 2023 veroordeelt het Antwerpse hof van beroep achttien leden van Reuzegom tot een boete van 400 euro en werkstraffen tot 300 uur. De uitspraak jaagt een schokgolf door ons land. Vijf jaar eerder hadden de achttien – stuk voor stuk zonen van advocaten, notarissen en bedrijfsleiders – student Sanda Dia twee dagen lang vernederd op een manier die elke verbeelding tart. Toen ze hem uiteindelijk binnenbrachten op spoed had hij geen schijn van kans meer.

Vijf jaar heeft vader Ousmane Dia, lasser bij DAF Oevel, gezwegen. Met Ze hebben mijn zoon vermoord haalt hij de stenen uit de muur die hij rond zichzelf bouwde. Een rauw gebed van gemis, verdriet en opgekropte woede. Over de liefde voor Sanda, leven zonder haat, de kinderen van de Vlaamse elite, klassenjustitie en de KU Leuven. Maar ook over zijn eigen parcours, van Senegal tot hier. ‘België heeft me alles gegeven. Reuzegom heeft me alles afgepakt.’

Credits afbeelding: Kunstwerk door Case Maclaim voor All About Things in Leuven, fotografie door Jules Césure.

maandag, 26 februari, 2024 - 20:00

Organisatie
De Roma & EPOS
Datum
-
Adres

De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 De Roma
België