Image
banner Oekraïne
Het ware gezicht van de oorlog: Stop het bloedvergieten in Oekraïne!

De oorlog in Oekraïne eist elke dag honderden slachtoffers. Sinds het begin van de Russische invasie lieten bijna 200.000 mensen het leven. Daar bovenop komen nog eens 300.000 gewonden. Deze cijfers werden bijeengezocht door The New York Times. Om propagandaredenen geven de Russische en Oekraïense autoriteiten geen accurate cijfers.

Hoeveel mensen moeten er nog sneuvelen? De laatste maanden is de oorlog verzand in een gruwelijke loopgravenoorlog. De wapenwedloop is terug van weggeweest. Maar waar is de diplomatie?

De internationale vredesbeweging roept op om een eind te maken aan het eindeloze bloedvergieten in Oekraïne. Het is hoogtijd voor een staakt-het-vuren die ruimte creëert voor een diplomatieke uitweg die moet leiden naar een rechtvaardige en duurzame vrede.

Het initiatief 'Europe for Peace and Solidarity' organiseert een vredeswake om het ware gezicht te tonen van de oorlog: doden en gewonden, vermisten en verminkten. Dat gezicht spreekt boekdelen. De oorlog moet stoppen! 

Kom op 12 december naar Brussel en geef de doden een naam en een gezicht.

Plaats van afspraak: Het graf van de onbekende soldaat – Congresplaats (Congreskolom), 1000 Brussel
Wanneer? 12 december 2023 om 17u

Deze actie is een initiatief van ABVV, Agir pour la Paix, CNAPD, intal, Leuvense Vredesbeweging, Pax Christi Vlaanderen en Vrede vzw, uit naam van het platform Europa voor Vrede en Solidariteit.

Organisatie
ABVV, Agir pour la Paix, CNAPD, intal, Leuvense Vredesbeweging, Pax Christi Vlaanderen en Vrede vzw
Datum
-
Adres

Het Graf van de Onbekende Soldaat
Place du Congrès (Colonne du Congrès)
1000 Brussel
België