Image
lezing
Kritische blik op een aanzwellend conflict: Oekraïne, een jaar oorlog
Lezing

Op 24 februari 2022 barstte de Russische bom boven de hoofden van de Oekraïense bevolking. Deze oorlog stelt de wereld voor honderden vragen. Zijn we slaapwandelend op weg naar een derde wereldoorlog? Dat bijvoorbeeld vraagt Johan Depoortere zich af. De gewezen VRT-journalist was vijf jaar lang correspondent in Moskou en daarna vijf jaar in Washington. Hij bestudeerde conflicten en oorlogen in o.a. Latijns-Amerika, Libanon, Tsjetsjenië en Afghanistan. Hoe kijkt hij naar het conflict Rusland-Oekraïne? Of is het Washington tegen Moskou?

Ook Ludo De Brabander, schrijver en vredesactivist, tracht feitelijkheden en verzinsels, redenen en oorzaken, realistische verwachtingen en gegarandeerde mislukkingen te onderscheiden. Ondertussen zijn al tientallen landen of bondgenootschappen op een of andere manier betrokken in de oorlog.

Hoe eindigt zo’n conflict en wat blijft er achter voor de bevolking in Oekraïne, Rusland en elders, voor de mensen op de vlucht? Zullen we ons ooit willen herinneren waarom het allemaal begon?

Masereelfonds en Humanistisch Verbond Hasselt i.s.m. Pax Christi, Vrede vzw, e.a.

 

Praktische informatie

  • Deuren: 19 u
  • Aanvang gesprek: 19u30 
  • Toegang: € 5 (drankje inbegrepen)
  • Info: 0472-887316 (Jos)
Organisatie
Masereelfonds, Humanistisch Verbond Hasselt, Vrede vzw e.a.
Datum
-
Adres

Vrijzinnig Punt
Albrecht Rodenbachstraat 8
3500 Hasselt
België

Talen
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Meer info.
Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk.