Image
banner
Nationale actie: Stop democracy denial!

België is al meer dan 60 jaar de thuishaven van Amerikaanse kernwapens en er komen nieuwe, meer inzetbare kernwapens in de plaats van de huidige. Of het nu in de jaren 1960 was of meer recent in het geval van de B61-12, de Belgische regering heeft beslist om in het geheim Amerikaanse kernwapens op haar grondgebied te plaatsen. Daar is geen publieke raadpleging, geen debat in het parlement aan vooraf gegaan.

Deze schending van onze democratie is alleen mogelijk doordat burgers zwijgen. Om hier een halt aan toe te roepen en het kernwapendebat onder de aandacht te brengen plannen we een actie op 21 april. We verzamelen om 10.45 uur in Peer, aan de Sint-Trudokerk, vanwaar we vreedzaam naar de militaire basis Kleine-Brogel zullen stappen, waar de Amerikaanse kernwapens gestationeerd zijn.

Iedereen wordt uitgenodigd om een picknicklunch mee te brengen, die we ter plaatse zullen opeten voor we vertrekken.

We raden je aan om in witte overalls te lopen (heel eenvoudig, comfortabel en licht), die wij voor je zullen meebrengen. 

Schrijf je in voor dit evenement met het online formulier dat hier beschikbaar is. 

🗓️ zondag 21 april
⏳ 10h45
📍Peer (Sint-Trudokerk)

Organisatie
NoNukes
Datum
-
Adres

Sint-Trudokerk
3990 Peer
België

Campagne

Nog steeds worden mens en planeet bedreigd door kernwapens. Ook in het Belgische Kleine Brogel liggen VS kernwapens die binnenkort vernieuwd worden. Hoog tijd om duidelijk te maken dat deze massavernietigingswapens hier (en elders) niet gewenst zijn.