Image
banner
No NATO / Yes Peace Conference in Washington DC

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO), de grootste militaire alliantie ter wereld, bestaat 75 jaar. Dit jubileum zal gevierd worden tijdens de NAVO-top van 9 tot 11 juli in Washington DC. De vredesbeweging in de Verenigde Staten maakt zich alvast op voor een internationale tegentop en een protestmars, met bijdragen van Vrede vzw.

Vrede vzw roept op tot een koerswijziging en pleit voor het pensioen van de NAVO, gezien haar rol in het escaleren van conflicten en het aanjagen van militaire uitgaven. Samen met onze internationale partners organiseren we in Washington DC een summit op zaterdag 6 juli en een rally op zondag 7 juli, evenals verschillende andere acties in de dagen ervoor en erna. Ook jij kan er bij zijn! Samen zeggen we "JA" tegen vrede en "NEE" tegen de NAVO!

Programma

Zaterdag 6 juli 2024 - Tegentop met sprekers van over de hele wereld 

  • 9.30 - 17.30 uur in de City View Room aan de George Washington University: 1957 E St. NW Washington DC

Zondag 7 juli 2024 - Rally met sprekers en muzikanten

  • 14.00 - 16.00 uur Lafayette Square Park, voor het Witte Huis

Meer informatie en het volledige programma van de summit in Washington DC vind je hier!

Organisatie
Vrede vzw e.a.
Datum
-
Adres

1700 Pennsylvania Ave
Washington, DC , 20006
Verenigde Staten

Talen
Engels

Campagne

De NAVO vormt een voortdurende motor voor militarisering. De wereld heeft echter nood aan niet-militaire oplossingen en een versterking van competente internationale platforms voor conflictoplossing, gemeenschappelijke veiligheid en duurzame ontwikkeling.