Refugee Walk
Refugee Walk
Evenement

De Refugee Walk, de jaarlijkse solidariteitsactie met mensen op de vlucht van Vluchtelingenwerk Vlaanderen gaat dit jaar door op 3 oktober in Leuven. Tijdens de wandeling tonen deelnemers hun solidariteit door samen een symbolische route van 10, 20 of 40 km te wandelen en zo geld in te zamelen voor mensen op de vlucht.

“Vorig jaar wandelden maar liefst 1907 stappers de Refugee Walk. Samen haalden ze 495 214 euro op. Een fantastisch resultaat, dat we dit jaar alleen maar willen overtreffen”, zegt woordvoerder en directeur Charlotte Vandycke.

Wereldwijd zijn bijna 80 miljoen mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Ze leggen enorme afstanden af, vaak te voet, op zoek naar een veilige thuis. “Voor ons is de Refugee Walk een plezierig uitje, voor mensen op de vlucht een schrijnende realiteit”, gaat Vandycke verder. “We willen tonen dat er in Vlaanderen veel solidariteit is met mensen op de vlucht”.

Dit jaar is er na de corona-editie van 2020, opnieuw een centraal event in Leuven. In samenwerking met de stad Leuven zet Vluchtelingenwerk er een sfeervolle wandeling op poten door hartje Vlaanderen, waarbij verbondenheid en solidariteit centraal staan. Het startschot wordt gegeven op het Blauwputplein in Leuven.

Maar mensen kunnen ook in hun eigen bubbel de uitdaging aangaan in eigen omgeven. Deelnemers kunnen een eigen traject uitstippelen, die al dan niet passeert langs één van de deelnemende rustpunten in de verschillende provincies.

De opbrengst van de Refugee Walk gaat integraal naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Daarmee kan de organisatie vluchtelingen onthalen op hun eerste dag in België, jonge vluchtelingen begeleiden en versterken en de juridische helpdesk verder uitbouwen.

Inschrijven voor het event kan via www.refugeewalk.be.

Organisatie
Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Datum
Adres

Blauwputplein
3000 Leuven
België