Image
banner
Refugee walk

Het is weer zover! Op zondag 29 september mobiliseert Vluchtelingenwerk Vlaanderen voor de negende (!) keer een breed publiek om zich via een unieke sponsortocht in te zetten voor mensen die hun land zijn ontvlucht voor oorlog, geweld of vervolging. Wereldwijd zijn dat intussen meer dan 100 miljoen mensen. Deelnemers van de Refugee Walk bewandelen daarom vanuit alle uithoeken van ons land - en soms heel ver daarbuiten -  een route naar keuze en zetten hun netwerk in om hen hiervoor te sponsoren. Dat geld gaat integraal naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Zo maken ze rechtstreeks impact op het leven van mensen op de vlucht? Iets voor jou? Schrijf je dan nu in via deze link!

DE KOERS?
Als wandelaar heb je ook in 2024 de vrijheid om je eigen Refugee Walk-avontuur te bepalen. Zo kan je eerst en vooral kiezen om deel te nemen vanaf het centraal event in Gent. Daar heb je de keuze tussen een route van 20 of 40 km. Iedereen vertrekt er vanaf het Sint-Pietersinstituut.

Stippel je liever een eigen route uit in een streek naar keuze? Dat kan ook! Zo kan je vertrekken bij jou thuis in de achtertuin, of deelnemen van aan de andere kant van de wereld. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

HET DOEL?
Samen maken we een rechtstreekse impact op het leven van mensen op de vlucht. Elke deelnemer* verbindt zich er namelijk toe minstens €100 in te zamelen voor de werking van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Daarmee kan de organisatie haar verschillende projecten blijven voortzetten.

DE KOSTPRIJS?
Het inschrijfgeld bedraagt €10 voor mensen die deelnemen aan het centraal event. Daar voor krijg je uitgestippelde en bewegwijzerde routes, om de 10 km een aangenaam rustpunt om even op adem te komen, sanitair, versnaperingen, drankjes, entertainment en natuurlijk de beleving van een prachtig event in ruil.

Stippel je liever een eigen route uit? Dan betaal je €5. Hiervoor ontvang je een startpakket, waarmee je je kenbaar kan maken onderweg.

Mensen met een vluchtachtergrond nemen uiteraard gratis deel. Stuur ons hiervoor gerust een mailtje via refugeewalk@vluchtelingenwerk.be.

Meer informatie via deze link

Organisatie
Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Datum
Adres

Gent
België