Image
Sta op tegen racisme
Sta op tegen racisme - Gent
Actie

Dit evenement is deel van het overkoepelende 'Sta op tegen racisme': alle 14 acties in verschillende steden kan je op de website vinden.

Discriminatie en racisme zijn een dagelijkse realiteit voor steeds meer mensen. Opkomend extreem-rechts en alt-right organisaties zaaien actief (online) haat. Een klimaat waarin voetballers - van amateur tot wereldster - omwille van hun huidskleur op het veld en op sociale media uitgejouwd en beledigd worden.

En daar blijft het niet bij. Ook het fysieke geweld en de structurele uitsluiting nemen toe. Moskeeën en synagogen worden beschadigd, een vluchtelingencentrum in brand gestoken.

Dit onrecht valt niet te relativeren. Maar geen actie zonder reactie. Een nieuwe generatie, vaak opgegroeid in diversiteit, staat de voorbije jaren op en gaat wereldwijd in verzet. Ze pikt de banalisering en normalisering van racisme en de discriminaties niet meer.

Jongeren en middenveld weigeren zich nog langer neer te leggen bij de status quo en eisen concrete, directe actie van politici en beleid.

Change is coming. Gelijke rechten nu!

We komen ook dit jaar opnieuw op straat, op zondag 20 maart 2022, Op heel wat plaatsen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. In Oost-Vlaanderen manifesteren we in Gent.

De manifestatie start om 14u, op het Miriam Makebaplein (voor de Stadsbibliotheek). We eindigen met een stevig slotmoment in het stadscentrum.

Bekijk het Facebook-evenement.

Wil je als organisatie mee oproepen? Laat het ons weten per mail aan platform21maartgent@gmail.com

Organisatie
Platform 21/03
Datum
-
Adres

Miriam Makebaplein
9000 Gent
België

Talen
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands. Meer info.