Image
banner
Staking en betoging voor vrouwenrechten

Als vrouwen stoppen, stopt de wereld

Op 8 maart - internationale strijddag voor rechten van de vrouw* - voeren wij actie.

Staak mee, kom op straat en laat van je horen! We strijden voor een samenleving zonder systematische onderdrukking van vrouwen*. We eisen meer investeringen in openbare diensten, een sterke sociale zekerheid, een fair loon, leefbaar werk én een doeltreffend beleid tegen alle vormen van geweld op vrouwen*!

Kom op 8 maart samen met ons op voor meer vrouwenrechten* en sluit je aan bij de Genste Coalitie in het Palestinablok tijdens de demonstratie!

17u30: verzamelen @Vrijdagmarkt
18u00: vertrek betoging

Dit jaar vragen we in het bijzonder aandacht voor de situatie van schoonmakers in onderaanneming bij Stad Gent. Het stadsbestuur heeft recent zwaar bespaard op de schoonmaakdiensten, met als gevolg een enorme toename van de werkdruk. De vraag van de schoonmakers is luid en duidelijk: geef onze geschrapte uren terug.
Collecti.e.f 8 maars Gent is een samenwerking tussen individuele feministen en organisaties, waaronder vakbonden, vrouwen- en jongerenorganisaties.

De mars wordt ondersteund door: ABVV, ACV, Campagne Rosa, Comac, Ella vzw, Famba, Femma, Furia, Ghent University Women's Strike, Hart boven Hard, Intal, Jong Groen, Jong-socialisten, LABO vzw, Rebelle, Rojava Congres, SAAMO Gent Belangenbond, Vrede vzw, WSM, Wel Jong, Zelle en ZIJkant.

⚧ 8 maart is de internationale dag van strijd voor vrouwen*rechten. Overal in de wereld, van Chili tot India en Spanje, zijn er stakingen en acties. Ook in België, en ook in Gent!

Organisatie
ABVV, ACV, Campagne Rosa, Vrede vzw e.a.
Datum
-
Adres

Vrijdagmarkt
9000 Gent
België