Image
banner
Vrede vzw op de Gentse Feesten Debatten
Debat

De base-line "NIEMAND GAAT VERLOREN!" , wel degelijk met een uitroepteken, is de stellingname van het team dat de debatten organiseert. Zich welbewust dat verkiezingen slechts een uiting zijn van democratie, gaan ze voor mensenrechten. Ze geven sociale en ecologische alternatieven. Want, niet enkel de arme maar ook de doorsnee burger heeft het moeilijk: de koopkracht staat onder druk, wonen kost veel geld, enz. En het is nu jaar 80 jaar geleden dat onze Sociale Zekerheid wet werd. Bij alle thema’s gaat het om behoud van het samen leven.

Programma

Woensdag 24 juli

De nieuwe koude oorlog wordt steeds heter gestookt! (Hoe we steeds dieper een oorlog worden ingerold)

Moderator: Eric Goeman (sociaal activist – initiatiefnemer Gentse Feesten Debatten)

Panel: Ludo De Brabander (woordvoerder Vrede vzw), Jonathan Holslag (docent internationale politiek VUB), Annemarie Gielen (Bewegingswerker Conflictsituaties Pax Christi Vlaanderen), Johan Depoortere (voormalig VRT journalist)

De koude oorlog is een reële oorlog geworden in Oekraïne. De dreiging is erg nabij. Was dit te vermijden? Waarom werkt het fragiele 'evenwicht' niet meer. De enige taal is de oorlogstaal. Wordt dit een lang aanslepend conflict met desastreuze afloop?

Zondag 28 juli

Is een vrij Palestina “from the river to the sea” nog mogelijk na de genocidale oorlog van Israël in Gaza?

Moderator: Eric Goeman (sociaal activist – initiatiefnemer Gentse Feesten Debatten)

Panel: Anja Meulenbelt (Stichting Kifaia, Palestijnse verzet), Jaap Hamburger (Een Ander Joods Geluid Nederland), Ludo De Brabander (woordvoerder Vrede Vzw), Fatena Al-Ghorra (Belgisch-Palestijnse dichteres, journaliste en vertaalster), Koen Bogaert (docent vakgroep Conflict- en Ontwikkelingsstudies Ugent)

Over Israëlische kolonisatie; de Nakba; het jaar 1948; de zionistische apartheidspolitiek; de Camp David-akkoorden; Yasser Arafat en de PLO; de kolonisten en de illegale nederzettingenpolitiek; de Israël-lobby; de eerste en tweede intifada; het Palestijns verzet; en de westerse hypocrisie.

  • Op woensdag 24 en zondag 28 juli 2024, telkens om 14 uur tot 17.30 uur in het NTG, Sint-Baafsplein 17, Gent.
  • Organisatie Democratie 2000 in samenwerking met Trefpunt.
  • Gratis Toegang 
  • Check het volledige programma hier
Organisatie
Democratie 2000 & Trefpunt
Datum
-
Adres

NTG
Sint-Baafsplein 17
9000 Gent
België

Talen
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen. Meer info.