Image
Klimaatcoalitie

Klimaatcoalitie

Walking the climate streets of Brussels
Actie

23 oktober. Brussel. Klimaatmars! Noteer deze datum met een grote stip in jouw agenda. We willen van die dag een feestelijk moment makenen rekenen op jullie om ons daarbij te helpen. Kom en stap, dans, zing met ons mee!

Waarom?

Overstromingen, hittegolven, droogtes, bosbranden... vandaag laat de klimaatverandering zich overal ter wereld voelen. Ook in België, denk maar aan de rampzalige overstromingen van vorige zomer. Het conflict in Oekraïne vergroot deze impact en laat ons nog meer voelen hoe kwetsbaar we zijn.

Maar het is nog niet te laat want elke tiende van een graad telt om die effecten zoveel mogelijk te beperken. We moeten dan wel in actie komen: snel, daadkrachtig en zonder iemand achter te laten.

Meer info

Vanaf 13 uur verzamelen bij het Noordstation (richting Albert II Laan) voor een mars die jong en oud samenbrengt. Samen wandelen we naar het Jubelpark.

Het is nog te vroeg om te zeggen dat het te laat is. Het is nog steeds mogelijk om de opwarming van de Aarde te Info via www.klimaatmars.be.

🎉 En waarom onze vastberadenheid niet op een feestelijke manier tonen? Maak je klaar voor een vurig route met: fanfares, reuzen, flashmob, koren, batucada, muziek, theater en op het einde een concert in het Jubelpark.

⚠️ We zijn hier om een andere weg te kiezen, een weg naar een duurzame en rechtvaardige toekomst. Wereldwijde stijgende energieprijzen en bedreigde oogsten… dit is geen noodlot. We komen samen. Voor ons, voor onze kinderen. We staan klaar om elk jaar terug te komen. Gedreven door het vooruitzicht op een toekomst waarin mensen, hun rechten en de planeet terug centraal staan.

🌡 Het is nog niet te laat om de dingen recht te zetten. Daarom zetten we klimaatstrijders in de schijnwerpers: landbouwers, netwerken voor armoedebestrijding en vertegenwoordigers uit Kenia en Brazilië. Allen lijden ze onder de gevolgen van een model dat alles op zijn weg vernietigt.
We wandelen samen om het tij te keren.

👟 Kom op 23 oktober naar Brussel. Zeg het voort!

Je bent ook van harte uitgenodigd om mee te stappen met de Belgische vredesbeweging in de mars! Meer info hier.

Bekijk hier het Facebook event.

Organisatie
Klimaatcoalitie
Datum
-
Adres

Simon Bolivarlaan
1000 Brussel
België

Talen
Frans
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands. Meer info.