Image
banner
War & Peace Café

De vredesbeweging en de oorlog in Oekraïne

Het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in februari 2022 heeft diepe verwarring en verdeeldheid veroorzaakt binnen de vredesbewegingen, in België en Europa. Er kwam een eind aan de schijnbaar groeiende consensus over de rol van de NAVO als 'oorlogsmachine'.

In de nasleep van de betogingen van vorig jaar kopte een columnist van de RTBf "Interne oorlog onder pacifisten". Een discussie onder leden en activisten van de progressieven ('vredes'?) beweging waar veel stemmen ten gunste van de militaire aanpak pleiten lijkt moeilijk, zoniet onmogelijk. Maar we zijn ervan overtuigd dat het meer dan ooit nodig is om 'vrede onder pacifisten' te brengen, in het licht van de versnelde militarisering van onze samenlevingen en de groeiende dreiging van een directe oorlog tussen de NAVO en Rusland.

Daarom stellen we een bijeenkomst voor, als onderdeel van de "War & Peace Cafés", waar verschillende vertegenwoordigers van de vredesbeweging hun overtuigingen zullen verdedigen in een rationeel en onpartijdig debat, argumenten tegen argumenten, om zo te komen tot een goede wederzijdse uitwisseling en mogelijks ook begrip over de fundamentele punten.
- Wat is de oorsprong van deze oorlog?
- Wat is de uitkomst van deze oorlog?
- Poetins dreiging van agressie in Europa, een realiteit?

De reeks 'War & Peace Café 2024' wordt georganiseerd door het Comité Surveillance OTAN, DiEM25, Intal en Vrede vzw, en vindt elke laatste dinsdag van de maand plaats van 18u30 tot 21u in 'Buen Vivir'.

Waar: Buen Vivir, Fernand Cocqplein 23 - 1050 Elsene

Wanneer: 28 mei 2024, 18u30
 

Organisatie
Vrede, CSOTAN, Diem25, intal
Datum
-
Adres

Buen Vivir
Fernand Cocqplein 23
1050 Elsene
België

Talen
Engels
Frans
Nederlands