Image
Vrede in het vizier
Wereldkamp 2023: Vrede in het vizier
Evenement

Naar jaarlijkse gewoonte start Broederlijk Delen de zomervakantie met het 5-daagse Wereldkamp, een kamp dat je blik op de wereld verruimt. Naast de klassieke kampingrediënten zoals plezier, ontspanning en natuur, mag je rekenen op een prikkelend inhoudelijk programma. Tijdens workshops, debatten en gezellige kampvuuravonden dompelen we ons dit jaar onder in het thema 'Vrede in het vizier'.  

Onze woordvoerder, Ludo De Brabander, zal er spreken op zondag 2 juli.

Over het thema

De oorlog in Oekraïne woedt al een jaar aan de Europese grenzen en ook elders in de wereld maken oorlog en conflict slachtoffers: Jemen, Oost-Congo, Myanmar, Israël-Palestina, Centraal-Amerika … Toch neemt Wereldkamp vrede in het vizier. We willen zoeken naar de hoopvolle verhalen tussen oorlog en vrede.

Wat is de kracht van de Vredesbeweging? Grote internationale instellingen spelen een belangrijke rol in het bewaren van vrede. Hoe gaan instituties als de VN, NAVO of EU hiermee om? Wat met het internationaal recht? En hoe helpt diplomatie eigenlijk? Wat kan jij betekenen als burger of activist? Moet oorlog altijd met wapens, of kan het ook online bijvoorbeeld? Hoe brengen we oorlog in beeld – of geluid, of kunst? Wie is goed of slecht en welke helden schuiven we naar voor? Wat doet zo’n (gewelddadig) conflict met een gemeenschap die het ervaart? En natuurlijk, welke conflicten dreigen we te vergeten?

We bereiden een boeiend programma voor en hopen veel antwoorden te vinden. Maar ook twijfel met elkaar te delen, ideeën uit te wisselen, samen te reflecteren over onze rol en tot actie over te gaan.

Meer over het thema en het kamp

Voor wie

Wereldkamp is een heerlijke ervaring voor jong en oud. 

Jongeren, jongvolwassenen en volwassenen (vanaf 16 jaar) worden verdeeld in leefgroepen. Tijdens het kamp hebben ze de keuze tussen verschillende workshops, sprekers en activiteiten. In hun leefgroep vinden ze een eerste aanspreekpunt in de begeleider en is er ruimte voor een goed nagesprek en verdere uitwisseling.

Kinderen (vanaf 2,5 jaar tot 16 jaar) kunnen terecht op Kinderkamp. Tussen 10u en 16u volgen ze een programma op maat begeleid door onze animatoren. Buiten deze uren vallen ze steeds onder de verantwoordelijkheid van een begeleidende volwassene.

Tieners (12-15 jaar) hebben hun eigen programma en slapen met hun leefgroep in een gedeelde tent (door ons voorzien).

Voor baby’s en peuters is geen opvang voorzien.

Praktisch

Wereldkamp gaat door van zondag 2 juli t.e.m. donderdag 6 juli

De Hoge Rielen vormen het decor van ons kamp.

Wat de prijzen betreft, hanteren we de volgende verdeling;

  • Volwassenen (16+) 200€ p.p. In deze prijs is inbegrepen: maaltijden, slaapplaats, workshops en lezingen, het materiaal voor de activiteiten, verzekering en EHBO.
  • Kinderen (2.5j – 16j) 120€ p.p.  In deze prijs is inbegrepen: maaltijden, slaapplaats, het materiaal voor de activiteiten, kinderopvang, verzekering en EHBO.
  • Baby/Peuter (<2.5j) 35€ p.p. (bijdrage aan maaltijden en verzekering). Opgelet: voor hen is geen opvang voorzien.

Alle praktische info lees je op de website van Broederlijk Delen.

Inschrijven en meer info

Meer info over Wereldkamp vind je op de website van broederlijk Delen.
Bij vragen kan je terecht op info@wereldkamp.be.

Neem gratis deel als vrijwilliger

Wereldkamp is een vrijwilligersinitiatief. Zonder vrijwilligers is er geen kamp. Wij zijn nog op zoek naar een paar extra helpende handen voor het animatieteam (inkleding, leuke ochtend- en avondactiviteiten, muzikaal amusement ...). Heb jij zin om mee de handen uit de mouwen te steken? Geef een seintje aan Amber op amber.dierckx@broederlijkdelen.be.

Organisatie
Broederlijk Delen
Datum
-
Adres

De Hoge Rielen
Molenstraat 62
2460 Kasterlee
België

Talen
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed. Meer info.
Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk.