Image
banner
Benefietavond voor GAZA
Lezing

MOzaîek van Mortsel organiseert de Benefietavond voor Gaza, op initiatief van de Mortselse Ayla. Het menselijk leed in Gaza is een humanitaire ramp geworden die niemand nog onbewogen kan laten. Het programma van de avond geeft inzicht en roept op tot solidariteit.

Op deze culturele avond stelt Ludo De Brabander zijn nieuw boek 'Gaza' voor, is er een toelichting over de medische noodtoestand door dokter Jan Cools en vertelt Yasser Alkhairi over de onmenselijke situatie van zijn familie. Daarna is er ook tijd voor muziek, poëzie, kunst en hapjes, allemaal in het teken van de solidariteit met de Palestijnse slachtoffers.

De Benefietavond voor Gaza wil fondsen inzamelen om humanitaire en medische ondersteuning te garanderen voor onschuldige slachtoffers. Concreet zal via Viva Salud de medische infrastructuur van AWDA ondersteund worden, maar er wordt ook een familie ondersteund om uit die mensonwaardige situatie te ontsnappen.

Het initiatief kan rekenen op de steun van verschillende organisaties zoals Vrede vzw, 11.11.11-Mortsel, Mondiale Raad Mortsel, Masereelfonds, intal

Meer info en tickets hier

Interview over het initiatief met Ayle De Brucker hier

Wanneer?

  • Vrijdag 17 mei 2024 van 19:30 tot 23:00

Contactgegevens

Organisatie
Mozaîek van Mortsel, Vrede vzw, 11.11.11-Mortsel, Mondiale Raad Mortsel, Masereelfonds, intal
Datum
-
Adres

Zaal 't Parkske
Edegemsestraat 26
2640 Mortsel
België

Talen
Nederlands

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.