Image
banner Gaza
Benefietfilm voor Gaza: Tale Of The Three Jewels

In solidariteit met de slachtoffers van de humanitaire crisis in Gaza steunen de Koer en LABO de oproep tot een onmiddellijk staakt-het-vuren. Ze willen het publiek beter informeren en actie ondernemen om de slachtoffers van deze humanitaire ramp te steunen.

Op zondag 26 november organiseert men een benefiet filmnamiddag met Tale Of The Three Jewels (Khleifi, 1995). Na de film volgt er een nabespreking met oa. multidisciplinair kunstenaar en filmmaker Firas El Hallak (Splinter vzw). De Koer en LABO willen op deze namiddag tijd en ruimte maken om mensen samen te brengen. Er wordt een warme snack voorzien. Iedereen is welkom voor een open gesprek en om gevoelens te delen.

Inschrijven kan hier. Inkom is aan vrije bijdrage. De opbrengst gaat volledig naar een humanitaire hulporganisatie in Gaza.

  • 14:00: De foyer gaat open, welkom voor koffie of thee
  • 14:30: Tale of the Three Jewels is een modern sprookje dat wordt afgewisseld met scènes die de dagelijkse realiteit van het leven in Gaza onder bezetting weergeven: armoede, geweld, opsluiting, beperkte mogelijkheden en wanhoop. De droomachtige film toont het verdriet van een verloren kindertijd en duidt op de noodzaak om de kinderen uit Gaza het recht om te dromen terug te geven.

    Youssef, een twaalfjarige Palestijnse jongen, is een kind van de Intifada. Hij woont bij zijn moeder, zijn vader zit in de gevangenis en zijn broer wordt gezocht door het Israëlische leger. Hoewel zijn leven wordt gekenmerkt door geweld en onderdrukking, gebruikt Youssef zijn fantasie om te ontsnappen aan de grauwe werkelijkheid van het vluchtelingenkamp waarin hij leeft. Op een dag, tijdens de jacht op vogels, ontmoet hij de mooie Aïda, een jong zigeunermeisje en leidster van een kinderbende.

    Tale of the Three Jewels is de eerste speelfilm die volledig in Gaza werd opgenomen. In 1995 werd de film geselecteerd voor het filmfestival van Cannes.

  • 16:20: Nabespreking met oa. multidisciplinair kunstenaar en filmmaker Firas El Hallak (Splinter vzw)

Michel Khleifi, 1995, 112’, OV: Arabisch / OT: Engels

Georganiseerd door de Koer en Ciné Rio in samenwerking met LABO vzw.

Deze benefietvertoning wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Koninklijk Belgisch Filmarchief CINEMATEK.

Organisatie
De Koer en Ciné Rio in samenwerking met LABO vzw
Datum
-
Adres

de Koer
Meibloemstraat 86
9000 Gent
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.